Haber

Adana’da Uyuşturucu Tacirine Hapis Cezası

Adana’nın merkez Yüreğir ilçesindeki evinde uyuşturucu satarken yakalanan sanığın 15 yıl hapis ve 30 bin lira adli para cezasına çarptırılmasına karar verildi.

Tutuklu sanık H.İ.K. Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya katıldı. Cezaevinden Ses ve Görüntü Bilgi Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Sanık avukatı da duruşma salonunda hazır bulundu.

Esas hakkındaki son mütalaasını açıklayan savcı, sanığın Akıncılar Mahallesi’ndeki evinde motosikletle yanına gelen bir kişiye sentetik uyuşturucu satarken polis tarafından yakalandığını belirtti.

Savcı, olay tespit ve tutuklama tutanağıyla sanığın evinde uyuşturucu ambalajında ​​kullanılan hassas terazi ve malzemelerin ele geçirildiğini açıklayarak, HİK’in “uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti veya temini” suçundan cezalandırılmasını ve tutukluluğunun devamını istedi. .

Sanık HİK savunmasında uyuşturucu ticareti yapmadığını öne sürerek, “Hakkımda ortaya çıkan iddialar gerçeği yansıtmıyor. Suçlamaları kabul etmiyorum. Tahliyemi ve beraatımı istiyorum.” Bu kelimeyi kullandı.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, “uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti veya temini” suçundan 15 yıl hapis ve 30 bin lira para cezasına çarptırılan HİK’in tutukluluğunun devamına karar verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu