Haber

Ahmet Türk: Gerçekten çok zor duruma düştüm.

Mardin Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanlığı için DEM Partisi’ne başvuran Ahmet Türk, ön seçimde yüzde 49 oy alarak diğer adayları geride bıraktı. Ancak yüzde 50+1 barajını geçemediği için ön seçim ikinci türe bırakıldı. Bunun üzerine ikinci tur seçimlerden çekilerek aktif siyaseti bırakma kararı alan Ahmet Türk, bu kararının nedenlerini Artı Gerçek’ten İrfan Aktan’a açıkladı.

İrfan Aktan’ın yazısının ilgili kısmı şöyle:

Bunun üzerine dün (14 Ocak) Ahmet Türk’ü aradım ve kendisine gerçekten aktif siyasetten çekilip çekilmediğini sordum. Ahmet Türk’ün yanıtı şöyle:

“Bazı arkadaşlar aktif siyaseti bıraktığıma dair açıklamamı çok sert buluyor. Yaşım belli; Daha ne kadar aktif olabilirim bilmiyorum. Ama tabii ki partiliyim, partimde kalmaya devam edeceğim. “Kırk yılı aşkın süredir bu mücadelenin içindeyim ve bu mücadeleden vazgeçmedim.”

Ahmet Türk’e ön seçimin ikinci turuna neden katılmadığını sorduğumda, ön seçimin çok önemli bir deneyim olduğunu ancak yüzde 50+1 kriterini abartılı bulduğunu söyledi:

“Sekiz kişinin katıldığı bir seçimde nasıl yüzde 50+1 oy alınabilir? Neden iki tur yaptığımızı anlamıyorum. “Tamam, herkes ön seçime giriyor, en çok oyu alan aday aday oluyor, mantıklı yöntem bu.”

Ahmet Türk, 13 Ocak’ta diğer bölgelerde yapılan ön seçim sonuçlarını da hatırlatıyor ve şunları ekliyor:

“Dikkat edin, ilk turda hiçbir yerden kimse yüzde 50+1 alamadı. İkinci turun bazı yerlerde yıkıcı sonuçlar doğurabileceği görülmeliydi. “Bunu daha önce partideki arkadaşlarıma da söylemiştim.”

Kendisinden sonraki aday 700 oy alırken, Türk’ün aldığı delege oyu ise 2539 oldu. Dolayısıyla Türk şöyle diyor: “Böyle bir durum karşısında benim birbirleriyle rekabet etmem pek gerekli görünmüyor. Açıkçası yoruldum artık ama artık her yerden arkadaşlar geliyor, ağlayanlar var, bırakamazsın diyenler var; Gerçekten çok zor duruma düştüm…” (HABER MERKEZİ)

TAM MAKALE

haber-fatsa.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu