Yaşam

‘Aşık Shakespeare’ Türkiye’de ilk kez Zorlu PSM’de

İngiliz tiyatro oyunu yazarı ve senarist Tom Stoppard, Amerikalı senarist, romancı ve oyun yazarı Marc Norman tarafından yazılan film, 71. Akademi Ödülleri’nde En İyi Senaryo, En İyi Film, En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödüllerini kazandı. “Aşık Shakespeare” tam adıyla sahneye uyarlanmıştır. Uraz Kaygılaroğlu’nun William Shakespeare’e, Nezaket Erden’in de Viola karakterine hayat verdiği oyun, William Shakespeare’in 16. yüzyıl İngiltere’sinde yeni oyunuyla kendini kanıtlama çabasındaki gençliğini ve genç bir kadının mücadelesini konu alıyor. erkeklerin dünyasında sahneye çıkmak. .

“Aşık Shakespeare”de Kaygılaroğlu ve Erden’in yanı sıra Şebnem Sönmez, Merve Polat, Kerem Arslanoğlu, Ceren Taşçı ve Ekrem Can Arslandağ gibi başarılı oyuncular da yer alıyor. Oyunun kendine özgü atmosferini yansıtacak şekilde bestelenen müzikler, müzisyen Gülinler ve oyuna özel müzik seti tarafından sahnede canlı olarak seslendirilecek.

Serdar Biliş yönetimindeki oyunun provaları devam ediyor. Oyunun koreografisini Beyhan Murphy, müziklerini ise Tuluğ Tırpan hazırladı. Oyunun dekor ve ışık tasarımını Cem Yılmazer, kostüm tasarımını ise Gamze Kuş üstleniyor.

“Aşık Shakespeare”, Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu, Piu Entertainment, Violent PSM ve Damat & Tween’in desteğiyle 4 Ekim’de Violent PSM Turkcell Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak. (KÜLTÜR SANAT HİZMETİ)

safranbolu-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu