Ekonomi

ATO Başkanı: İnternet sitelerindeki reklamlara getirilen yasal fren, rahat bir nefes aldı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, internet sitelerinde yer alan emlak ve ikinci el araç ilanlarına ilişkin yönetmelik değişikliğinin bu şubelere yeni bir soluk getirdiğini belirtti.

Baran, yaptığı yazılı açıklamada, Oda üyelerinin gayrimenkul ve ikinci el araç satışına ilişkin yeni düzenleme taleplerini Ticaret Bakanlığı’na ilettiklerini belirterek, reel sektöre destek veren ve görüş ve önerilerini dikkate alan Bakan Ömer Bolat’a teşekkür etti. Üyelerin talepleri.

“Her iki sektöre de düzen getirdi”

Baran, gayrimenkul ve ikinci el motorlu taşıt ticaretine ilişkin yönetmelik değişikliklerinin yürürlüğe girmesinin her iki sektöre de düzen getirdiğini kaydetti.

ATO’nun emlak şubesinin nabzını başarıyla tuttuğunu belirten Baran, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Dijitalleşmeyle birlikte gayrimenkul ticareti konusu da internet siteleri üzerinden yürütülüyor. Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Kenan Bayram, bu yöntemin yarattığı haksız rekabeti, tüketicinin nasıl yanıltıldığını ve nasıl kandırıldığını detaylı bir şekilde anlattı. Piyasaların dengesi bozuldu. Konuyu Ticaret Bakanlığımızın gündemine taşıdık.”

Baran, Aydın Erkoç başkanlığındaki Motorlu Araç Satıcıları Meslek Komitesi’nin ikinci el araç satışı konusunda aktif çalışmalar yürüttüğüne dikkat çekerek, şöyle konuştu:

“Gayrimenkul ve 2. el araç satış ilanlarında her iki kesim de yalan ve yanıltıcı reklam sorunu yaşıyordu. İşini düzgün ve dürüst bir şekilde yürütmeye çalışan üyelerimiz, bu işi yapan kişilerle iş yapmaya çalışarak iş yapmaya çalışıyorlardı. sahada çalışmadı ama haksız rekabet karşısında kâr elde etti. Aldatıcı. “Yanlış yapan, fiyat manipülasyonu yapan, piyasaları istikrarsızlaştıran reklamlar hem piyasaları istikrarsızlaştırdı hem de ticareti ve ekonomiyi olumsuz etkiledi. Emlak ve ikinci el araç satışlarında reklamlara getirilen yasal fren, rahat bir nefes aldı.”

Geçersiz ve yanıltıcı reklamların önlenmesinde kimlik doğrulama ve cezaların etkili olacağına inandığını belirten Baran, yönetmelik değişikliklerinin spekülatif fiyat artışlarının önlenmesine, haksız rekabetin ve kayıt dışılığın ortadan kaldırılmasına katkı sağlayacağını belirtti.

haber-malkara.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu