Haber

Bodrum’a gelen flamingolar renkli görüntüler oluşturdu

Bodrum’a gelen flamingolar renkli imajlar oluşturdu

MUĞLA – Sonbaharın gelmesiyle göç seyahatine başlayan flamingolar Milas-Bodrum karayolu üzerinde bulunan Tuzla sulak alana gelerek konaklamaya başladı. Bölgede bulunan farklı tiplerde kuşlar ve çok sayıda flamingo görsel şölen sunuyor.

Bodrum – Milas karayolu üzerinde mutlak korunacak sulak alan olarak belirlenen Tuzla sulak alanına flamingolar akın etti. Yüzlerce flamingo bölgeyi ziyaret edenlere görsel şölen sunmaya başladı.

Kuzey Afrika flamingoları, göç yolları üzerinde bulunan ve Nisan ayına kadar konakladıkları sulak alanındaki imajları ise görsel şölene sahne oldu. Bodrum’a 20 kilometre mesafede bulunan ve Türkiye’de göçmen kuşlar için en kıymetli sulak alanlardan biri olan Tuzla Sulak Alanı Doğal Tabiat Parkına gelen binlerce flamingo görenleri kendisine hayran bıraktı. Göç yolları üzerinde bulunan ve yaklaşık 50 çeşit balık ve 40 çeşit kuş cinsiyle varlıklı yiyecek deposu olan Tuzla sulak alanı, flamingoların yanı sıra pelikan, boz ördek, balıkçıl, bataklık ve kırlangıç üzere değişik kuş tiplerine de mesken sahipliği yapıyor.

Flamingoların Tuzla sulak alanında oluşturduğu görsel şölen ise havadan görüntülendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu