Haber

Bolu Belediye Meclisi’nden ABD’ye İsrail’e Destek Notası Çağrısı

Bolu Belediye Meclisi tarafından kabul edilen önergede, Gazze’ye yönelik saldırılarını sürdüren İsrail’e destek veren Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) “nota” verilmesi yönünde çağrıda bulunuldu.

Belediye Meclisinin Kasım 2023’teki ilk toplantısında gündem maddeleri görüşüldü.

Daha sonra Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, Gazze’ye yönelik saldırılarını sürdüren İsrail’e yardım ve takviyelerin durdurulması için ABD’ye “nota” verilmesini öneren “kınama önergesi” metni okundu.

7 Ekim 2023’ten bu yana insanlık tarihinin en vahşi katliamlarından birinin yaşandığı belirtilen önergede, “Bolu Belediye Meclisi üyeleri olarak İsrail terör devletini kınıyoruz. Terör devleti İsrail, binlerce çocuğu katlediyor. Müttefiki ABD’nin yardımıyla kadınlar gözümüzün önünde. İsrail’de bu yürek var.” “Maalesef desteğini ABD’den alıyor ki bu dünyanın başına bela. ABD’nin bu desteği çekmesi durumunda İsrail’in geri adım atmak zorunda kalacağını bütün dünya biliyor. Bunun için bazı siyasi hamleler yapmak gerekiyor. Dünya kamuoyunda ses çıkarmak ve toplumsal baskı oluşturmak için hareket ediyor.” ifadelerine yer verildi.

Özcan’ın Belediye Meclisi’ne sunduğu öneri oybirliğiyle kabul edildi.

nilufer-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu