Haber

Çanakkale’de Orman Yangınından Etkilenen 8 Köy

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale’de devam eden orman yangını ile ilgili olarak, “Saat 14.30’dan sonra rüzgarın hızının saatte 70 kilometreye ulaşmasıyla birlikte maalesef çevre yeniden yanmaya başladı. Sekiz köyün yandığını söyleyebilirim. zaten etkilenmiş.” söz konusu.

Orman Genel Müdürlüğü’ne ait keşif uçağı OTAĞ ile Çanakkale’deki orman yangını bölgesinde incelemelerde bulunan Yumaklı, yetkililerden bilgi aldı.

Yumaklı, Kemel köyündeki gazetecilere dün Çanakkale’nin merkeze bağlı Kızılkeçili köyünde dün saat 16.31’de başlayan yangına ilk müdahalenin 16.41’de yapıldığını hatırlattı.

Çanakkale’deki yangının bugün 14.00-14.30 saatleri arasında kontrol altına alındığını bildirmeyi amaçladıklarını belirten Yumaklı, “Saat 14.30’dan sonra rüzgarın hızının saatte 70 kilometreye ulaşmasıyla birlikte maalesef çevredekiler yeniden yanmaya başladı. sekiz köyün şimdiden etkilendiğini söyleyebiliriz.Bunlar Kızılkeçili, Kemel, Dörtyol, Yapıldak, Musaköy, Yukarı Okçular, Kurşunlu ve Işıklar’dayız, burada bazı köylerde yaşlılar veya gelemeyenlerle birlikte tahliye işlemleri de yapılıyor. Dünden beri Valilik ve AFAD tarafından risk görülen yerlerde rastgele tahliye sırasında hareket etmek veya isteyerek tahliye edilmeyi kabul etmek. dedi.

Şehir merkezine yakın olması nedeniyle konaklama ya da barınma konusunda bir sıkıntı olmadığını vurgulayan Yumaklı, şöyle devam etti:

“Sözden çok geniş bir alan etkileniyor. Sadece ormanlık alanlardan bahsetmiyoruz. Bu yangının güzergâhında tarım alanları var, köyler var ama herhangi bir can kaybı, can kaybı, herhangi bir can kaybımız olmasın sağ olsunlar diyebilirim.” Yangının dumanından etkilenenler dışında sağlık sorunu yaşayan vatandaşlar veya kişiler” dedi. “Çalışanımız söz konusu değil. En başından beri yaklaşık 21 uçak, çeşitli fıskiyeler ve iş makineleriyle müdahale devam ediyor. İğdeli Mahallesi Kızılkeçili köyünde müdahale devam ediyor.”

“Çanakkale’ye Biga üzerinden ulaşabilirsiniz”

Yangın nedeniyle Çan-Çanakkale karayolunun trafiğe kapatıldığını ifade eden Yumaklı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Çanakkale’ye Biga üzerinden ulaşabilirsiniz. Burada Valilik, AFAD, milletvekilleri, tüm yerel unsurlar, kamu kurum ve kuruluşları büyük bir dayanışma içerisindeler. Şu ana kadar çok önemli bir senkronizasyon içinde çalışıyorlar. Tarım alanları olduğu için Vilayet Vilayeti. Tarım ve Orman “Hasar tespitleri Müdürlük tarafından tekrar yapılacak. Arkadaşlar da bunun için hazırlıklarını yaptılar. Aynı zamanda sivil toplum kuruluşları tarafından etkilenen hayvanlar için de hazırlıklar yapıldı. Onlar da bu durumda üzerlerine düşeni yapmış olacaklardır.”

“Maalesef bugün 6 yeni yangın çıktı”

Dün çıkan orta ve büyük çaplı 19 yangından 16’sının söndürüldüğünü belirten Yumaklı, “16’sı söndürülerek kontrol altına alındı. Maalesef bugün bulunduğumuz bölge Hatay Belen, Mersin Gülnar ve Çanakkale’de. bugün de asılıyor.”

Mersin Gülnar’daki yangının kontrol altına alındığını hatırlatan Bakan Yumaklı, “Hatay Belen’deki yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı. Sadece buranın şu anda devam ettiğini söylemek isterim ama maalesef bugün 6 yeni yangın çıktı. Bunlar Adana Karaisalı ve Mersin Mezitli Çanakkale Ayvacık, Muğla Datça, Tekirdağ Malkara ve Balıkesir Sındırgı. her zamanki gibi hızlı müdahale. Şu anda Tekirdağ Malkara ve Balıkesir Sındırgı da devam ediyor.”

Çanakkale’de çok ciddi bir rüzgar olduğuna işaret eden Yumaklı, “Maalesef bunlar çalışmaların devamını zorlaştırıyor. Arkadaşlarımız anın prestijiyle İğdeli İlçesi’nde Çanakkale için çok yoğun bir enerjiye sahipler. Yerleşim yerlerinin çevresinde de gerekli düzenlemeleri yaptılar. Arkadaşların müdahalelerinin neticesini hep birlikte takip edeceğiz.” dedi.

Bakan Yumaklı’ya, İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, Vali İlhami Aktaş, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Maliyet ve ilgili kurum müdürleri eşlik etti.

erfelekajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu