Haber

Çatıya giren sokak köpekleri koyunları telef etti

Çatıya giren sokak köpekleri koyunları telef etti

Çanakkale’de sokak köpekleri 55’e yakın koyunu telef etti

Sokak köpekleri koyunlarını telef etti, 200 bin TL telef oldu

ÇANAKKALE – Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde 6 yıldır küçükbaş hayvancılıkla uğraşan Fehmi Esmer’in (46) sokak köpekleri, 20’si yavru yaklaşık 55 koyunu telef etti. Küçükbaş üretici Esmer yaklaşık 200 bin TL zarar etti.

Eceabat ilçesinde yaşayan Fehmi Esmer, 6 yıldır koyun besiciliği yapıyor. Teze göre, Fehmi Esmer’in koyunlarının 15 gün tutulduğu hayvan barınağına giren sokak köpekleri telef oldu. Şimdiye kadar 20’si yavru, 35’i anaç olmak üzere 55’e yakın koyun çatıya giren sokak köpekleri tarafından telef oldu. Küçükbaş üretici Esmer yaklaşık 200 bin TL zarar etti. Bölgedeki diğer küçükbaş hayvan sahiplerinin hayvanlarının da ölmesi üzerine küçükbaş hayvan üreticisi Fehmi Esmer ve diğer hayvan üreticileri duruma tepki göstererek yetkililerden sokak köpekleri ile ilgili çalışma yapılmasını istedi.

Eceabat’ta küçükbaş besicilik ve damızlık üretimi ile uğraştığını belirten Fehmi Esmer, “Son 15 gündür kendim için hayvan beslediğim çatıma 3 kez sokak köpekleri akın etmeye çalıştı. Barajımda 3 sokak köpeği var.Ancak sokak köpeklerinin akını devam ediyor.Amrımızın çevresindeki diğer komşuların hayvanları da sokak köpeklerinin saldırısıyla telef oldu.35 anne hayvanım, bu hayvanların 20’si ağır hamile ve yaklaşık 20 yavru koyun, toplamda 55’e yakın. “Hayvanım telef oldu. Hala devam ediyor. Yaralı hayvanlarım ölüyor. Buradan yetkililere seslenmek istiyorum. Sesimizi duyun. Sokaktaki hayvanları da koruyoruz. Köpeklerimiz de var. Köpeklerin de zarar görmesini istemiyoruz. Ama biz bu konuda önlem alınmasını istiyoruz” dedi.

Konuyla ilgili Eceabat Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımızın büyük emek ve titizlikle yetiştirdikleri küçükbaş hayvanlara sokak köpeklerinin neden olduğu kayıplarla ilgili olarak kamuoyunda son derece üzücü durumlar ve mağdur vatandaşlarımızın haklı sitemleri son derece üzücüdür. Tehlikeli sokak hayvanlarının yok edilmesi, Belediyemizce bu konuda yapılan sitem, talep ve talepler nedeniyle gerekli açıklamanın yapılması gereği doğmuştur. nüfus olarak belediyemizi kapsamamaktadır.Kısırlaştırma,aşı ve rehabilitasyon süreçleri tamamlanmış bu sokak hayvanlarının alındıkları ortama bırakılmaları esastır.Hiçbir yere kapatma yetkimiz ve hakkımız yoktur. sokak hayvanı ya da yaşama hakkından mahrum bırakmak.Bu prestij ile belediyemiz sahipsiz sokak hayvanlarının tüm bu bakım işlemlerini yürütmektedir. hayvanların diğer yetkili ve sorumlu kurum ve istekli kuruluşlarla birlikte beslenmesinden tedavisine kadar tüm sorumluluklarımız ilgili mevzuat kararları ile yerine getirilmektedir. Çevre yerleşim yerlerinden getirilerek ilçemize bırakılan ve ilçe merkezinde nüfusu artan bu hayvanların sürüler halinde hareket ederek can güvenliğini tehdit ettiğini bugüne kadar tüm platformlarda dile getirdik. ve kamunun malı olup, sorumlular hakkında hukuki incelemeler yapılmalıdır. Vatandaşlarımızın emeklerinin boşa gitmesine ve önemli mağduriyetlere neden olan bu duruma sebep olarak gördüğümüz bilinçli veya kontrolsüz hayvan sayısını artırmaya yönelik çeşitli merkezlerin çabalarını engelleme konusundaki ısrarımızı sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın besledikleri hayvanların zayi olmaması, emeklerinin boşa gitmemesi ve yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi için Tarım ve Orman Bakanlığı Çanakkale 2. Bölge Müdürlüğü nezdinde gerekli girişimlerde bulunduk. elendi, tehlikeli sokak köpekleriyle ilgili ortak bir analizle uğraşıyoruz. Bu süreçte vatandaşlarımız; Tüm hayvan barınaklarının ve ağılların koruma altına alınmasını, tespit edilen tehlikeli hayvanların derhal Emniyet Müdürlüğümüze bildirilmesini rica ederiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu