Dünya

Dünya Bankası ve IMF borç ve dijital dönüşüm alanında iş birliğini artırıyor

Georgieva ve Banga tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, dünyanın önemli ekonomik zorluklarla, iklim değişikliğinin varoluşsal tehdidiyle ve daha sık şoklar, yüksek borç seviyeleri, birçok ülkede sınırlı siyasi alan ve dijital dönüşüm bağlamında karşı karşıya olduğu vurgulandı. jeopolitik gerilimler artıyor.

Açıklamada, IMF ve Dünya Bankası’nın iklim değişikliği, borçlar ve dijital dönüşüm konularında iş birliğini yoğunlaştırmayı planladığı, gelişmekte olan ülkelere mali ve siyasi destek sağlama konusunda yakın uyum sağlamaya devam edecekleri belirtildi.

Açıklamada, iyi tasarlanmış ve uygun şekilde hizalanmış politikaların, büyümeyi hızlandırmaya, politika tavizlerini hafifletmeye, yeşil ve dijital dönüşümleri desteklemede kritik değere sahip olduğu ve Bretton Woods kurumlarının üye ülkelerin bu sorunlarla başa çıkmalarına yardımcı olmada kritik bir role sahip olduğu belirtildi. zorluklarla karşılaşın ve fırsatlardan yararlanın.

Ekonomik ve jeopolitik gerilimlerin arttığı bir dönemde dünyanın büyük dönüşümsel zorluklarla ve daha sık şoklarla karşı karşıya olduğu, dünya ekonomisinde büyümenin yavaşladığı ve orta vadeli görünümün son yılların en zayıf seviyesinde olduğu belirtildi. 30 yıl.

Açıklamada yoksulluğun azaltılmasında kaydedilen ilerlemenin durma noktasına geldiği, çatışma ve kırılganlığın arttığı belirtildi.

Açıklamada, dünyanın jeoekonomik çöküş, iklim değişikliği ve artan kamu borç düzeylerinin kötüleştirdiği aşırı doğal afetler ile karşı karşıya olduğu, hızlı dijitalleşme ve teknolojik dönüşümlerin fırsatların yanı sıra yeni zorluklar da yarattığı, dijital ve yeşil dönüşümlerin yeni fırsatlarla birlikte ele alındığı belirtildi. Yeterli biçimde tasarlanmış reformlar muazzam ekonomik, sosyal ve çevresel faydalar sağlayacaktır. Kazanım sağlayabileceği ve refaha katkı sağlayabileceği vurgulandı.

Açıklamada, Dünya Bankası ve IMF’nin, karşılaşılan karmaşık zorlukların üstesinden gelmek için ihtiyaç duyulan değerli kaynakları harekete geçirmek üzere hissedarlar ve ortaklarla birlikte çalışacağı, IMF ve Dünya Bankası’nın küresel zorlukların üstesinden gelmek için bir araya gelebileceği ve gelmesi gerektiği belirtildi. , bu ortak çabayla durumun ilerlemesine yardımcı olmaya kararlı olduğu vurgulandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu