Haber

Edirne’de Motosiklet Yarışı Yapanlara Yüksek Ceza

EDİRNE’de 5 bin TL karşılığında motosiklet yarışı yaparken polise yakalanan 6 sürücüye 69 bin 460 TL para cezası kesildi. 18 bin 500 TL para cezasına çarptırılan ve motosikleti trafikten men edilen Özgür Kukumavlar, motosikleti serbest kalınca yeniden yarışacağını söyledi.

Edirne’de akşam saatlerinde motosikletli gençlerin Atatürk Bulvarı’nda yarış yaparak trafiği tehlikeye attığı bildirildi. İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri tarafından “dur” ihtarında bulunulan motosikletliler, kaçtı. Motosikletliler kovalamaca sonucu bir akaryakıt istasyonunun girişinde durduruldu. 6 sürücüye ‘aşırı hız’ ve ‘trafiyi tehlikeye sokmak’ suçlarından toplam 69 bin 460 TL idari para cezası kesildi, motosikletler ise trafikten men edildi. Motosikletler ise kayyum otoparkına çekildi.

‘YENİDEN YARIŞACAĞIZ’

Motosikletçiler tarafından 18 bin 500 TL ceza kesilen Özgür Kukumavlar, 5 bin TL karşılığında arkadaşlarıyla yarış yapma kararı aldıklarını söyledi. Kukumavlar, “Arkadaşlarımızla toplandık. Yarışmak istediler, yarışa 5 bin lira para verildi. Daha sonra polis arkadaşlar geldi kaçmadık. Canları sağ olsun motorları bağışladık. Tam para cezası” dedi. Bana 18 bin 500 lira yazıldı, motor çıkarılsın, yeniden yarışacağız.”

‘BU ŞAKA DEĞİL’

Kentte motosikletli kurye olarak çalışan Samet Aşık, gençlere trafikte güvenli araç kullanmaları konusunda tavsiyelerde bulundu. Aşık, “Bu işin şakası yok; ne yazık ki en ufak bir hata bile geri dönüşü olmayan hasarlara neden olabiliyor. Bu işi yaparken kasklarını ve ekipmanlarını takarlarsa, trafik kurallarına uyarlarsa daha güvenli araç kullanacaklarını düşünüyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu