Haber

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Lübnan Şubesi: Hamas’ı yok etme tehdidi yeni cepheler açabilir

Filistin Kurtuluş Halk CephesiLübnan Şubesi Başkanı Haysam AbdoSputnik’e yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’nde Hamas’ı parçalama tehdidinin bulunduğunu söyledi. Lübnangüney dahil yeni cepheler açmakNedenini söyledi.

Lübnan’ın direniş ekseninde yer alan bir cephe veya başka cepheler açacağına inanıyorum. Bu konu İsrail’in kırmızı çizgiyi aşıp aşmamasına bağlı. Bu çizgileri aşarlarsa direniş bu cepheleri açacaktır. Ana kırmızı çizgilerden biri Gazze Şeridi’ndeki direnişi kırmak. Bu direnişi kırma tehdidi varsa o zaman cepheler açılacaktır.

AbdoGazze Şeridi’ndeki direnişin şu anda güç kapasitesinin yüzde 90’ından fazlasını koruduğunu da sözlerine ekledi.

Hamas’ın şu anda yalnızca roket saldırı yetenekleri var. AbdoHamas’ın kara operasyonu durumunda İsrail’i şaşırtacak hamlelerBunun olacağının altını çizdi.

Haysam Abdo: Rusya’nın Filistin konusunda en verimli tutumu

Filistin Kurtuluşu Halk Cephesi Lübnan Şubesi Lideri Haysam AbdoAçıklamasında Rusya’nın Filistin’deki duruma ilişkin tutumunun birçok Arap devletinin tutumundan daha verimli olduğunu söyledi.

AbdoAçıklamalarında şu ifadelere de yer verdi:

Rusya’nın Filistin’deki duruma ilişkin tutumu hem medyada hem de diplomatik düzeyde ilerici ve kapsamlıdır. Ancak İsrail’i ve destekçilerini yaptıklarını durdurmaya zorlamak için daha aktif adımların atıldığını görmek isterim.

İsrail, yabancıların Gazze’den tahliyesini engelliyor

FilistinHalk Kurtuluş Cephesi Lübnan Şubesi Başkanı Haysam Abdo,İsrail’in yabancıların Gazze Şeridi’nden tahliyesini engellediğini belirtti, İsrail’in aksine Hamas’ın yabancıların çıkışını sağlamaya hazır olduğunun altını çizdi.

AbdoAyrıca iki ABD vatandaşının serbest bırakıldığını ve bu nedenle İsrail tarafından engellerin konulduğunu da sözlerine ekledi. SiyonistlerHerkesi Filistin direnişine karşı kışkırtarak hem Filistinliler arasında hem de dünyada kamuoyunu değiştirmeye çalıştığını belirten Abdo, “Filistinlileri terörist gibi göstermeye çalışıyorlar”söz konusu.

Mısırlıların da insani yardımların geçişine izin vermek için kendi taraflarında bir kontrol noktası açtığını belirtti. Abdo ancak İsrail’in yabancıların ayrılmasını engellediğini belirtti. Bu konudaki kararın Mısırlıların elinde olmadığını belirten Lübnan Şubesi Başkanı, Hamas’ın uygun koşullar altında bunu yapabileceğini söyledi. sivilleri özgürleştirmeye hazırızolduğunu daha önce açıkladığını ve yabancıların Gazze’den tahliyesine engel olmadığını sözlerine ekledi.

habersogutlu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu