Teknoloji

İngiltere’nin yeni departmanı Metaverse ve Web3 stratejilerini ele alacak

İngiltere’nin yeni kurulan Bilim, Yenilik ve Teknoloji Bakanlığı, ülkenin metaverse ve Web3 stratejileri üzerinde çalışacak.

Ülkenin Mart ayında açıklanan 2023 Bahar Bütçesi, “Bazen Web3 meta veri deposu olarak adlandırılan web teknolojisinin geleceğine öncülük etmek istiyoruz” söylenmiş. Departmanın çalışmaları, blockchain ve sanal gerçeklik gibi makul teknolojilere odaklanmak yerine, potansiyel fırsatlara, metaverse ve Web3 gibi kavramlarla bağlantılı yatırım ve iş modellerine odaklanacak.

İnsanların bir şeyler alıp satabilecekleri bir sanal dünyalar topluluğu olan metaverse, yatırım bankası Citigroup tarafından 13 trilyon dolarlık bir fırsat olarak tanımlandı. Eskiden Facebook olarak bilinen MetaKripto kışına rağmen, operasyonlarının çoğu bir metaverse oluşturmaya yönelikti.

Bilim, Yenilik ve Teknoloji Bakanlığı sözcüsü şunları söyledi:

Birleşik Krallık hükümeti bilim ve teknoloji çalışmaları “kuantumdan yapay zekaya kadar altyapıyı, yatırımları ve becerileri geliştirmek için”Ayrıca, 370 milyon £ ‘dan (463 milyon ABD Doları) fazla fonla destekleneceğini duyurdu.

Şimdi bu paranın ne kadarının teknoloji departmanına ve metaverse çalışmasına gideceği belli değil. Daha önce ülkeyi bir kripto merkezine dönüştürmekten bahseden Başbakan Rishi Sunağı, Bakanlık “pratik çözümler sağlamak için bilimsel ve teknik yöntemleri kullanacak”belirtilmiş.

Hükümet, sürükleyici teknolojiyi desteklemek için 39,3 milyon £ (yaklaşık 48,8 milyon $) harcadığını ekledi.

Bu yazı ilk olarak CoinDesk Türkiye’de yayınlanmıştır.

bigaajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu