Haber

Kahramanmaraş Depreminde Ölü Sayısı 5 Bin 894’e Ulaştı

Türkiye tarihinin en büyük sarsıntılarından biriyle uğraşıyor. Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı artmaya devam ediyor. Son resmi bilgilere göre deprem nedeniyle Gaziantep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay’da hissedildi. Kahramanmaraş’ta 894 kişi hayatını kaybetti, 34 bin 810 kişi yaralandı.

İşte depremin 3. gününde yaşanan tüm gelişmeler…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün saat 07.00’de deprem bölgesine gideceği açıklandı.

04.40 Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından İskenderun Limanı’nda başlayan yangın devam ediyor. Kara bulutlar gökyüzüne yükselmeye devam ediyor.

02.20 Zelzele bölgesinde incelemelerde bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, “Halkımızın durumunu yerinde gördüm. Politikanın ötesine bakmayı ve hükümetle aynı hizada olmayı reddediyorum. Bu çöküş tam da sistemli rant politikasının sonucudur. Erdoğan’la, sarayıyla, vurguncu çeteleriyle hiçbir zeminde görüşmeyeceğim. Halkımla savaşacağım. Sonuna kadar.”

01.05 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, deprem sonrası üretim tesislerinde herhangi bir hasarın olmadığını söyledi.

00.17 Başkan Yardımcısı Fuat Oktay, “5 bin 894 vatandaşımız hayatını kaybetti, 34 bin 810 yaralımız var, 5 bin 775 bina yıkıldı, 8 bin vatandaşımız enkazdan kurtarıldı.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu