Haber

Kılıçdaroğlu: Deprem bağışını ödemeyen 5’li çeteler mi?

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki kümelenme toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satırbaşları:

– Beyin sarsıntısı felaketi yaşadık. 50.000’den fazla insan hayatını kaybetti. Kalbimiz hala o bölgede. Bu insanların barış içinde yaşamalarını sağlamak için hepimize görevler düşüyor.

– O bölgede yaşayanların faturalarının ertelenmesi için kararname çıkarıldı.

– Yıkılamayan ancak kısmen oturulabilen evlere faturalar gelmeye başladı. Depremi yaşayan en az 85 milyon kişiye moral olsun istedik.

– Kampanyalar açtık. Belediye başkanlarımız o bölgelere gitti. Artık bu faturalar hatasız değil.

– En azından yıl sonuna kadar ödeyebiliriz. Bunun için paramız yok diyecekler. Hayır efendim, paramız var. Türkiye Tek Yürek Kampanyası başlatıldı. Karınca kararınca herkes katkıda bulunmaya çalıştı. Söz verilen parayı ödeyeceklerini söylediler. Bu parayı kim ödemez?

-Acaba bu parayı vermeyenler beşerli çeteler mi? Hatırlarsanız şehitler için para da toplamışlardı. Nerede bu para, bu parayı kim ödemedi? Televizyona çıkıp parayı ödeyeceğinizi söyleyeceksiniz ve sonra ortadan kaybolacaksınız. Takip ediyor olacağız.

-Bir üzücü olay daha. Medya dediğimiz organ toplumun sesidir. Tatvan’da gazeteci Sinan Aygül. Bu gazeteci arkadaşımız bölgedeki bütün yolsuzlukları haber yapan bir gazetecidir. Vay canına, nasıl böyle bir haber yaparsınız, belediye başkanının bekçileri tarafından adeta linç ediliyor.

Kendisini aradım ve geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Bir tweetinde “Bana yapılan rezilliklerin sebeplerinden biri de geçen hafta yaptığım haberler.

-Bitmeyen bir hırsızın kiralık çetelere satmaya çalıştığı ihale bugün iptal edildi. Şimdiye kadar onu durduramadın. Bugünden sonra susup çalışmak sana düşmez. Susmayacağız, siz hırsızlar geri adım atacaksınız.

NUMAN KURTMUŞ’A ‘CAN ATALAY’ ÇAĞRISI

– Herhangi bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı milletvekili olmak isterse kanunlar vardır. Vatandaş oy verirse seçilir ve Parlamento’ya girer. 600 milletvekilinden Can Atalay seçimi kazandı, vekaletini aldı ama yemin edemiyor. Bu anayasaya aykırı. Meclis Başkanı’nı davet ettim. Tutuklu bir milletvekili seçilmesine rağmen meclise giremiyor ve yemin edemiyorsa başınız belada. Sayın Numan Kurtulmuş sizin asıl sorumluluğunuzdur.

– Gazeteciden konuştum. Bir gazete nasıl olur da cumhurbaşkanı seçilmemek için 3 milyona yakın reklam verir? Yeni Şafak gazetesinden bahsediyorum. Gazetenizi benim lehime yazmak zorunda değilsiniz, objektif olmalısınız. Benim seçilmemem için 3 milyona yakın para harcıyor.

– Sana o parayı kim verdi? Ben buradan Hazine ve Maliye Bakanını davet ediyorum, o parayı nereden bulmuşlar, ahlaklıysanız incelersiniz. Bir gazete böyle bir şey yapabilir mi? Tüm verilere sahibim. Dava edeceğim. Yeni Şafak gazetesinin bedelini bilsin istiyorum. Bu çok mu ahlaksız?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu