Teknoloji

Simpsons Yaratıcısı Titanik’i Bir Denizaltıda Ziyaret Etti: Simpsonlar Gerçekten Bir Felaket Öngördü mü?

18 Haziran Pazar günü Kuzey Atlantik’ten üzücü bir haber geldi. Titanik’in enkazına seyahat düzenlemek için kullanılır Titan denizaltısı okyanusta kayboldu. Ancak olay Perşembe günü netlik kazandı ve denizaltının basınç kaybından kaynaklanan içe doğru patlama yaşadığı açıklandı.

Dünyayı sarsan bu olayın ardından daha önce patlayan denizaltıyla seyahat eden isimlerden biri fikirlerini paylaştı. Bu isim Mike Reiss, The Simpsons’ın baş yapımcısı ve yazarı öyleydi. Reiss, kazadan sonra neler hissettiğini CNN’deki yazısında anlattı.

The Simpsons’ın en büyük isimlerinden Reiss: “İlk sayfasında 3 kez ölüm yazılı feragatname imzaladım”

  • Mike Reiss Titan denizaltısında, Titanic’in yanında.

Temmuz 2022’de Titan ile Titanic’e seyahat ettiğini söyleyen Mike Reiss, o deneyimde aklında hep feci bir korku olduğunu paylaştı. Hatta gezi öncesi imzalanan feragatnamenin detaylarıyla bu endişenin kaynağını gelişigüzel bir şekilde paylaştı:

“Denizaltına binmeden önce, bu yolculuğun beni öldürebileceği tüm yolları ayrıntılarıyla anlatan uzun bir feragatname imzaladım: boğulma, elektrik çarpması, ezilme – ilk sayfada ölümden üç kez bahsedildi. Ayrılmadan önce karıma veda öpücüğü verdim. Onu bir daha asla göremeyeceğimi düşünerek.”

Kendi yolculuklarında da Titan’la birlikte kayboldular!

“Titan’daki 10 saatlik yolculuğumun tamamı boyunca, daha önce hiç hissetmediğim kadar odaklanmış ve sakindim. Heyecanıma ve kaygıma rağmen aşağı inerken bile uyuyakalmışım. İki buçuk mil aşağıdaki okyanus tabanına inmek iki buçuk saat sürüyor ve denizaltı sessiz, karanlık ve şaşırtıcı derecede rahat. rezidansta. Hiçliğin ortasında olduğumu düşünerek uyandım ve sonra denizin 13.000 fit altında çelik bir tüpün içinde olduğumu fark ettim.
Bir krizin ortasında olduğumuzu hemen fark ettim: okyanus tabanında kaybolmuştuk. Pusulamız sistemsiz dönüyordu. Geminin hareketini izleyen su üstü grubundan aldığımız talimat, gördüğümüzle örtüşmedi. Zamanının en büyük gemisi olan Titanic sadece 500 metre uzaktaydı ama karanlıkta bulamadık.
Bir anda gemideki beşimiz -bir pilot, üç bilim adamı ve hiçbir özel yeteneği veya eğitimi olmayan bir adam olan ben- bir grup olduk. Haritaları inceledik, bilgileri dizüstü bilgisayara yerleştirdik, konumumuzla ilgili ipuçları için lombozdan dışarı baktık. Sakindi, odaklanmıştı ve işe yaradı – üç saatimizi aldı ama Titanik’i bulduk.
Eminim Titan’ın son yolculuğunda gemideki beş kişinin ruh hali buydu. Gemide panik, gözyaşı veya karşılıklı suçlamalar olmayacaktı – yalnızca eldeki krize odaklanılacaktı. Ve tüm bunlar başarısız olduysa, barışın olduğuna inanıyorum. Alt tarafı rahim benzeri bir ortamdır; Dalış bir zen deneyimidir.”

The Simpsons demişken sosyal medyadaki “kehanet” gündeminden bahsedelim…

Elbette bu trajik ve tarihi olayın internette olmadığı bir dünya yok. Ancak, bazı kullanıcılar bu olayı yeniden oynar. Simpsons kehanetleriyle uzlaşmak için.başladı…

Sosyal medyada ilk kimin paylaştığı bilinmese de denizaltının kaybolduğunu “bilen” The Simpsons’ın paylaşımları kısa sürede yayılmayı başardı. 2006’da yayınlanan Simpsons bölümü ve Titan denizaltısı eğer ortak olan tek şey buysaortada bir ‘denizaltı’ olmasıydı

Bahsi geçen bölümde Mason ve Homer bir denizaltı ile hazine aramaktadırlar ancak Homer kaza yaptığında arabasındadır. Oksijen düşmeye başlamıştı.Paylaşılan bölüm de burada sona erdi.

Paylaşılanlardan bazıları:

“Simpsonlar, bu 2006 bölümünde Titanik senaryosunu tahmin etti mi?”

“Simpsonlar gerçekten tahmin etti.”

“Simpsonlar yeniden tahmin etti!”

“Simpsonlar, denizaltı olayını ve oksijenlerinin tamamen tükeneceğini gerçekten tahmin etmişti… (sonuna kadar izleyin) bu gerçekten korkutucu.”

Bu paylaşımlar sadece Twitter üzerinden on milyonlarca kullanıcıya ulaştı. Instagram, TikTok ve YouTube’da daha kaç tane paylaşıldı. Simpsons komplocuları, her zamanki gibi gönderileriyle etkileşim aldı.

Bu ilişki gerçek olabilir mi?

Hayır. Yoksa her denizaltı felaketini içeren sinema, Titanik’e yolculuk yapan Titanik denizaltısının sonunu mu iddia ediyor? Eğer durum buysa, sokakta yürüyebiliriz. ABD Başkanı’nın da yürüyebildiğini tahmin etmiştik.maşallah.

The Simpsons bölümü ile bu bölüm arasında denizaltı kullanmaları dışında herhangi bir adaptör yoktur. bölümde Ne bir Titanik var, ne milyarderler, ne de bir ‘seyahat’ amacı…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu