Haber

Son Dakika: Akşener’in adaylık önerdiği Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’ndan ilk açıklama! İkisi de Kılıçdaroğlu’na tam destek verdi

Altı Masa’daki cumhurbaşkanı adaylığı tartışmaları, Ankara siyasetinin bir numaralı gündem maddesi oldu. Son görüşmede Millet İttifakı’ndaki 5 lider, Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı konusunda fikir birliğine varırken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP genel başkanına karşı çıktı.

AKŞENER’DEN SLOW VE İMAMOĞLU’YA ÇAĞRI

6’lı Masa toplantısının ardından heyetleriyle birlikte merkeze gelen Meral Akşener, GİK toplantısının ardından kameralar önünde açıklamalarda bulundu. Toplantıda kendilerine Kılıçdaroğlu isminin dayatıldığını ve bunu kabul etmeyeceklerini belirten Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş seslendi. Akşener, görüşmede İmamoğlu ve Yavaş isimlerinin anketlerde zirvede olduğunu söyledi. “Milletimiz sizi bir göreve çağırıyor. Bu görev, dayatmak değil, dayatmayı yıkmaktır. Bu görevin inkar edilemez bir görev olduğundan şüphemiz yoktur. Bu davetin sahibi millettir. Bundan sonra bize düşen görevdir.” seçimler yapmaktır.” söz konusu.

ANKARA’DA KRİTİK TOPLANTI

Akşener’in sözlerinin ardından gözler bir anda Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’na çevrildi. Yavaş ve İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu CHP liderleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Ankara’da bir araya geldi. CHP büyükşehir belediye başkanları, Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilgisi dahilinde toplantı yaptı.

YAVAŞ VE İMAMOĞLU’DAN KILIÇDAROĞLU’YA TAM DESTEK

Görüşmenin ardından Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’ndan eş zamanlı açıklamalar geldi. Twitter hesaplarından açıklama yapan iki lider, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte olduklarını belirtti.

“AYNI HATTAYIZ”

Mansur Yavaş, “Bugüne kadar yaptığımız açıklamalarda Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun iradesine aykırı hareket etmeyeceğimizi belirtmiştik. Aynı çizgideyiz. Temennimiz Millet İttifakı’nın devam etmesidir.” tüm paydaşları ile yoluna devam etmektedir.” söz konusu.

“KILIÇDAROĞLU VE MİLLİ İTTİFAKIN BÜYECEĞİNDEN HİÇ ŞÜPHEM YOK”

Ekrem İmamoğlu ise şu ifadeleri kullandı: “CHP’nin öz evladı ve Millet İttifakı’nın Belediye Başkanı olarak, ittifak masasında irademizi temsil eden Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve Millet İttifakı’nın, milletin iradesine sahip çıkacağından şüphem yoktur. İttifak, küçülmeden büyüyecek ve çoğalacaktır.

“MİLLETİMİZE YARDIMCI OLMADIĞINI, MUHTEŞEM VE YALNIZ OLDUKLARINI GÖSTERECEKLERİNE İNANIYORUM”

Millet İttifakı, halkımızın içinden geçmekte olduğu zor bir dönemde ağır bir sorumluluk üstlenerek, devleti etkin ve demokratik, toplumu barışçıl ve güçlü kılma iradesiyle kurulmuş siyasi bir birliktir. Milletimize çaresiz, ümitsiz ve yalnız olmadıklarını göstereceklerine inanıyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu