Yaşam

Sütlü bulgur pilavının tanımı, nasıl yapılır?

Sütlü bulgur pilavı, su ve sütle yapılan klasik bulgur pilavıdır. Soğan, sarımsak ve mantarla tatlandırılır. Klasik bulgur pilavından farklı olarak, eklenen sütle koyulaşan çok popüler bir tanımdır.

Sütlü bulgur pilavı yapmak için önce soğan ve sarımsaklar sotelenir. Kısa bir süre sonra mantarlar eklenir ve soteleme işlemine devam edilir. Mantarlar sotelendikten sonra bulgur eklenir ve uygun şekilde kavrulur ve su ilave edilerek yumuşatılır. Bulgur yumuşadıktan sonra üzerine süt ilave edilerek toz haline getirilerek pişirme yöntemi uygulanır.

Tarifini denemek isteyen okurlarımız için işte sütlü bulgur tarifi…

SÜTLÜ BULGUR TARİFLERİ

2 KİŞİ / HAZIRLIK SÜRESİ: 10 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 20 DAKİKA

Sütlü bulgur pilavı tarifi için malzemeler;

  • 1 su bardağı bulgur,
  • 12 mantar,
  • 1 soğan,
  • 2 diş sarımsak,
  • 1,5 su bardağı sıcak su,
  • 1 bardak su Süt,
  • 3 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • Tuz biber

Sütlü bulgur pilavı nasıl tanımlanır?

  • Soğan ve sarımsağı yemeklik olacak şekilde doğrayın.
  • Mantarları soyun ve ince dilimler halinde kesin.
  • Pilav tenceresini ocağa alıp yağları, soğanı ve sarımsağı ekleyip orta ateşte sotelemeye başlayın.
  • Soğanların rengi şeffaflaşınca ocağın altını yüksek ateşe alıp mantarları ekleyin.
  • Mantarların bir tarafı kızarınca diğer tarafını da karıştırarak kızartın.
  • Ocağın altını tekrar orta ateşe alıp içerisine bulguru ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Bulgurlar çıtır çıtır olana kadar kavurmaya devam edin.
  • Kavrulan bulgurun üzerini geçmeyecek şekilde su ekleyin ve damak zevkinize göre baharatları ekleyin.
  • Ara ara karıştırarak bulgur suyunu çekene kadar su ilave edin.
  • Bulgurlar yumuşayınca sütü ekleyin ve orta ateşte karıştırarak pişmeye bırakın.
  • Bulgur tamamen pişince ocaktan alıp demlenmeye bırakın.

Bulgur pilavını sütle servis etme önerisi;

Sütlü bulgur pilavınızı üzerine kıyılmış dereotu ve zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu