Ekonomi

Türk Eximbank kredilerinde ihracatçıya yeni kolaylık

Şimşek, yüksek katma değerli üretim ve ihracatın artırılmasına verdikleri önemin altını çizdi. Bu dönemde ihracatçıların finansmana erişimine öncelik verdiklerini belirten Şimşek, bu amaçla Türk Eximbank’ın sermayesini temmuz ayında yüzde 49 artırarak 20,6 milyar liraya çıkardıklarını hatırlattı.

İhracatçıların Türk Eximbank kredisine erişiminde yeni bir dönem başlattıklarını belirten Şimşek, Türk Eximbank’ın ülke ihracatına hizmet etmek amacıyla başlattığı uluslararası en iyi uygulamalar doğrultusunda hazırladığı stratejik dönüşüm programında önemli bir adım daha attığını söyledi. odaklı büyüme hedefi.

Yeni teminat türleri mevcut

Türk Eximbank’ın stratejik dönüşüm programında ele aldığı temel konulardan birinin ihracatçıların finansmana erişimini kolaylaştıracak sistemlerin hayata geçirilmesi olduğuna işaret eden Şimşek, “Türk Eximbank, teminat mektuplarının yanı sıra farklı teminat türleri ile de kredi imkanı sağlıyor. katma değerli ve yüksek teknolojili ihracat yapan firmaların finansman sorunlarını çözmek amacıyla garanti altına alınmıştır.” sağlayacaktır.” dedi.

Bazı ihracatçılara öncelik verilecek

Bu mekanizmaları tasarlarken katma maliyetli ve yüksek teknolojiyle ihracat yapan firmaların finansman sıkıntısı nedeniyle ihracatlarını artıramamalarının önüne geçmeyi hedeflediklerini belirten Şimşek, şöyle konuştu:

“Bu kapsamda Türk Eximbank, ihracatçıların teminat mektuplarının yanı sıra farklı teminat türleri ile de kredi kullandırabilmesine yönelik çalışmalarını tamamlayarak hayata geçirmiş, ihracatçıların finansmana erişimini kolaylaştırma konusunda önemli bir adım atmıştır. Teminat yapısı sayesinde ihracatçılarımız, teminat mektubu komiteleri nedeniyle artan finansman maliyetlerini düşürmenin yanı sıra, “Diğer bankalardaki kredi limitlerini daha aktif kullanmalarına olanak sağlanacak.”

Şimşek, katma değerli ve yüksek teknolojili ürünler ihraç eden firmaların bu uygulamadan daha aktif yararlanabilmesi için kredi değeri yüksek ve katma değerli ihracatını artırma potansiyeli olan ihracatçılara öncelik verileceğini belirtti.

‘Türk ihracatçıya daha fazla destek verilecek’

Öte yandan teminat yapısının çeşitlendirilerek ortaya çıkabilecek ek risklerin yakından takip edilmesi ve aktif olarak yönetilmesi amacıyla yapay zeka tabanlı erken uyarı modelleri ve kredi izleme mekanizmaları oluşturulduğunu belirten Şimşek, şöyle konuştu:

“Böylece Türk Eximbank, uluslararası en iyi uygulamalardan birini hayata geçirmiş oldu. Türk Eximbank, stratejik dönüşüm programı kapsamında, yeni ürün ve uygulamalarla verdiği hizmetin hızını ve kalitesini artırarak Türk ihracatçısına destek olmaya devam edecek. önümüzdeki dönem.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu