Ekonomi

Uber ve Lyft ücret yasası nedeniyle Minneapolis’ten ayrılıyor

Uber Technologies Inc. (NYSE:UBER) ve Lyft Inc. (NASDAQ:LYFT) bugün, belediye meclisinin araç çağırma sürücüleri için asgari ücret uygulama kararının ardından 1 Mayıs’tan itibaren Minneapolis’teki araç çağırma hizmetlerini durduracaklarını duyurdu. Konsey, Belediye Başkanı Jacob Frey’in vetosunu 10-3 oyla başarılı bir şekilde geçersiz kılarak sürücüler için 15.57 Dolar saatlik ücret belirledi.

Uber, konseyin aldığı karardan duyduğu hayal kırıklığını dile getirerek, kararın sunulan verileri göz ardı ettiğini ve yaklaşık 10.000 iş kaybına yol açacağını belirtti. Şirket, konseyi “Uber’i İkiz Şehirlerden kovmakla” eleştirdi ve bunun birçok kent sakinini güvenilir bir ulaşım seçeneğinden yoksun bırakacağını söyledi.

Rakibi Uber’den daha küçük olan Lyft, tasarıyı “derin kusurlu” olarak eleştirdi. Şirket, Minnesota eyaletinin tamamında geçerli olacak bir çözümü savunabilirse Minneapolis’e geri dönme niyetini dile getirdi.

Minneapolis’teki faaliyetlerin durdurulması kararı, Sevgililer Günü’nde araç paylaşımı ve teslimat sürücülerinin adil ücret ve daha iyi çalışma koşulları talep ettikleri bir protestonun ardından geldi.

Konuyla ilgili olarak New York Başsavcılığı Kasım ayında Uber’in 290 milyon dolar, Lyft’in ise 38 milyon dolar ödemeyi kabul ederek çok yıllı bir ücret hırsızlığı soruşturmasını sonlandırdığını bildirmiş ve bunu tarihindeki en büyük ücret hırsızlığı anlaşması olarak nitelendirmişti.

Minnesota eyaleti Çalışma ve Sanayi Bakanlığı tarafından geçen hafta yayınlanan bir çalışma, araç çağırma şirketlerinin fiyatları tüketici talebini veya kendi komisyonlarını önemli ölçüde azaltacak bir noktaya yükseltmelerinin olası olmadığını öne sürdü. Çalışma, böyle bir fiyat artışının mümkün olmadığını belirtti.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu