Haber

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky: “Özgür dünya, Rus saldırganlığını durdurmak için gereken her şeye sahip”

Ukrayna Devlet Lideri Volodymyr Zelenskiy, müttefiklerinin Ukrayna’ya silah desteğini sürdürmesi gerektiğini belirterek, “Özgür dünya, Rus saldırganlığını durdurmak ve terör devletini tarihi bir yenilgiye uğratmak için ihtiyacı olan her şeye sahiptir.” dedim.

Zelenskiy, gece saatlerinde paylaştığı ulusa sesleniş konuşmasında, Rusya’ya karşı devam eden savaşta takviye kuvvet almak için bazı ülke cumhurbaşkanlarıyla telefon görüşmeleri yaptığını belirtti.

Avrupa Birliği (AB) Konsey Lideri Charles Michel ile de telefonda görüşen Zelenskiy, Ukrayna’nın AB ile entegrasyon süreci, mali konular ve ülkesi için silah takviyesi konularını ele aldıklarını söyledi.

Zelenskiy, Ukrayna’nın Rusya’ya karşı kazandığı zaferin sadece ülkesi için değil, küresel demokrasi ve özgürlüğe değer veren herkes için büyük değer taşıdığını savundu.

Ukrayna’ya silah yardımı yapan tüm ülkelere teşekkürlerini ileten Zelenskiy, “Özgür dünya, Rus saldırganlığını durdurmak ve terör devletine tarihi bir yenilgi yaşatmak için ihtiyacı olan her şeye sahiptir.” dedi.

“Dünyanın Rus saldırganlığının üstesinden gelme kararlılığının her geçen gün arttığını hissediyoruz”

Zelenskiy, geçen yılın sonlarına doğru ABD’de temaslarda bulunduğunu hatırlattı. Ukrayna lideri, başkent Washington’a yaptığı ziyaretin ardından dünya liderleriyle telefon görüşmeleri yaptı ve yoğun bir diplomatik trafiği yürüttüğünden bahsetti.

Zelensky dedi ki:

“Washington ziyaretimden sonra ortak devletlerin liderleri ve temsilcileriyle toplam otuza yakın görüşme (telefon görüşmesi) yaptım. Dünyanın Rus saldırganlığının üstesinden gelme kararlılığının her geçen gün nasıl arttığı tam anlamıyla hissediliyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu