Sağlık

Uzmanlar Zorlu Hava Koşullarına Karşı Uyardı: Cildinizi Kışa Hazırlamak İçin Bilmeniz Gerekenler

Dermatologlar mevsimler değiştikçe cilt bakım ürünlerinin de soğuk hava koşullarına uygun şekilde değiştirilmesi gerektiğini belirtiyor. Peki bu uyarılara gerektiği kadar uyabiliyor muyuz?

Gelin bu sezon cildimizi nasıl korumamız gerektiği konusunda uzmanların söylediklerine bir göz atalım…

Bu içerik işbirliği içerebilir.

Satın aldığınız eserlerde satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Onedio sorumlu değildir.’

Kaynak:https://nypost.com/2023/10/09/how-to-…

Soğuk sonbahar ve kış koşulları cildinizi kurutabilir, pul pul hale getirebilir ve kızarıklığa neden olabilir. Hem kuru dış hava hem de iç ortamlar cilt nemini azaltabilir.

Küresel Eğitim Lideri Katie Matten, cildimizin soğuğa ve rüzgara karşı ilk savunma hattı olduğunu, bu nedenle cilt bariyerinin sağlıklı ve desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Cilt sağlığı çevresel faktörlerden etkilendiğinden sıcaklık dalgalanmalarına ve hava koşullarına göre cilt bakım ürünlerinizi değiştirmeniz önerilir.

Silver Mirror Yüz Bar’ın estetisyeni Rachael Gallo, yazdan sonbahara geçişin donuk ve kuru bir cilt dokusu oluşturabileceğini, kışın yaza göre daha fazla nemlendirici ürün kullanımını gerektirdiğini belirtti.

Matten ve Erno Laszlo Ürün Sorumlusu Patricia Schuffenhauer, rüzgar, yağmur ve karın cilde zarar verebileceği ve hatta hangi cilt bakım ürünlerinin kullanılması gerektiğini bile etkileyebileceği için soğuk aylarda cilt direncinin güçlü olması gerektiğini söylüyor.

Gallo, aktif içerikli kullanılmamış ürünlerin zamanla etkinliğini kaybedebileceğini, bunları mevsimsel olarak değiştirmenin taze ve etkili içerikler sağlayacağını belirtti.

Kış aylarında cilt bakımında temizlik ve nemlendirme önemlidir. Sıcak aylarda jel veya köpük bazlı temizleyiciler kullanılmalı, soğuk aylarda ise ekstra nem için krem ​​ve süt bazlı temizleyiciler kullanılmalıdır.

Soğuk aylara girerken nemlendiricilerinizi inceden kalına doğru kullanın. C vitamini içeren kalın krem ​​bazlı nemlendiriciler cildi korurken, yağ içeriği yüksek yüz losyonları da etkili olabilir.

C vitamini içeren nemlendirici ürünler buradanBir göz atabilirsin.

Schuffenhauer, yağlı bir cilde sahip olsanız bile yağ üretimini dengelemek ve dudak çatlaklarını önlemek için nemlendirici bir balsam kullanmanız gerektiğini belirtiyor. Sert temizleyicilerin cildin nemini alabildiğini, bu nedenle yumuşak bir temizleyici kullanmanın önemli olduğunu vurguluyor. Ürünleri hafif nemli cilde uygulamanın nemin korunmasına yardımcı olacağını ekliyor.

Dudak balsamı için sizi şu adrese götürebiliriz:

Schuffenhauer, temizliğin ardından nemlendirici bir esans veya tonik kullanmayı, ardından zengin bir nemlendirici ve SPF ürünüyle ritüelini tamamlamayı tercih ediyor. Unutmayın, güneş kışın da UV ışınları yayar.

Cildinizi kışa hazırlayacak temel ürünler buradanBir göz atabilirsin.

Gallo; “Kışın cildinizi nemli ve dolgun tutmak için hyaluronik asit ve laktik asit gibi nemlendiriciler kullanın. Soğuk rüzgarların neden olduğu kızarıklığı azaltmak için niasinamid gibi antiinflamatuar bileşenler kullanmayı deneyin.” Bizi de uyardı.

Soğuk havalarda salisilik asit ve retinol gibi sert cilt bakım ürünleri kullanmaktan kaçınılmalıdır çünkü hava koşulları zaten yüzümüzü etkilemiştir.

Schuffenhauer, soğuk hava koşullarında cildi korumak için losyonlar ve nemlendiriciler öneriyor. Bunlar cildin esnek ve rahat kalması açısından değerlidir. Shea yağı, bitkisel yağlar ve cildin nem tutmasını destekleyen skualen ve jojoba gibi yağ asitleri popüler seçeneklerdir.

Uzmanlar yıl boyunca SPF’nin değerini vurguluyor. Yeni bir cilt bakım rutinine geçişte cilt kimyasının kişiye özel olduğu ve yeni ürünlerin yavaş yavaş test edilmesinin ciltte tahriş veya sivilce oluşumunu önleyeceği belirtiliyor.

“Birçok yeni ürünü denemek cazip gelebilir, ancak bir seferde yalnızca birini deneyin. Bu şekilde, cildinizde olumsuz bir yan etkiyle karşılaşırsanız, sorumlu ürünü kolayca tespit edebilirsiniz.”

Kötü bir cilt reaksiyonunu önlemek için Gallo, daha hafif bir eksfoliyanta geçmenizi ve peeling işlemini kış rutininize uyacak şekilde değiştirmenizi önerir.

“Kabak kışın hafif ve etkili bir peeling malzemesidir. İki hafta boyunca haftada üç kez kullanın ve ardından yeni serumunuza ve nemlendiricinize geçin.”

Peki siz bu bakım önerilerinden hangisini yapıyorsunuz?

Yorumlarda buluşalım…??

haberyalihuyuk.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu