Haber

Yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin ekonomi kadroları belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde düzenlediği basın toplantısıyla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin yeni kabine üyelerini açıklarken, yeni dönemde Türkiye ekonomisini yönetecek isimler belli oldu.

Daha önce bakanlık ve ekonomiden sorumlu başbakan yardımcısı olarak görev yapan Mehmet Şimşek, Erdoğan’ın açıkladığı Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine atandı.

Bakanlığa Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı olan Mehmet Fatih Kacır getirilirken, Ticaret Bakanı olarak Ömer Bolat kabineye girdi.

Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na, Bakan Yardımcısı İbrahim Yumaklı ise Tarım ve Orman Bakanlığı’na atandı.

Enerji ve Doğal Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Bakan Yardımcılığı görevine getirilirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına Vedat Işıkhan atandı.

Daha önceki kabinelerde başbakan yardımcısı ve ekonomiden sorumlu bakanlık görevlerini üstlenen Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanı Yardımcılığı görevlerini de yürütecek.

banazajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu