Haber

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Kayseri’de konuştu

HABER: TAMER ARDA ERŞİN / KAMERA: ÜNAL AYDIN

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) lideri Mansur Yavaş , Kayseri’de; “Eski ABB Başkanı’nın televizyonda danışmanlığını yapan şahıs Akşener Bey’e sözler sarf etti. Allah kahretsin malzemeniz mi kalmadı? Acaba danıştığı kişi mi daha ahlaklı, yoksa bunları kim söylüyor? terör örgütleri başta olmak üzere herhangi bir şeyle itham edenlere ‘haydi’ deyin. Oradan ‘terör örgütleriyle işbirliği yapıyorsunuz’ diye bağıran olursa ‘megri megri’ sözlerini duyuyorum. Unutmadık bunlar… ‘e kadar konfetilerle devam edeceğiz. Ülkemize bahar gelecek’ dedi.

Millet İttifakı Başkan Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın katılımıyla bugün Kayseri’de miting düzenledi. Yavaş, mitingde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“SEN ALLAH MÜSLÜMAN KİMİN MÜSLÜMAN OLMADIĞINI TAKDİR EDER MİSİN. BU DİL NEDİR”

“Kayseri kararını verdi, inşallah yeni bir dönem başlayacak. Ayın 15’inde 65 milyon seçmen kararını verecek. 21 yıldır ülkemizi yöneten iktidarın devam edip etmeyeceğine insanlık karar verecek. yeni dönem başlayacak milletin iradesi bu karar ne çıkarsa çıksın mutlaka saygı göstermeliyiz ama saçma sapan dedikodular başladı iktidar giderse darbe olur gibi artık yuh demeyin onları Allah’a havale ediyoruz demokrasi kültürleri bu işte sermayemizi kira işgalinden kurtardığımız gecenin sabahı sabah namazı için Hacı Bayram’a gittik şükür namazını kıldık bismillah diyerek başladık.Aksini düşünmenin ne anlamı var Allah mısın sen takdir edersin kimin müslüman kimin olmadığını.Bu dil nedir?

“SEÇİM GİRİŞİNDE AKLINA VATANDAŞ GELİYOR”

Anket sonuçlarının korkunç olduğunu gördüler ve kötülük gidince söyleyecek sözü olmayanlar, 25 yıl Ankara’ya koli satanlara iftira attılar. Onlara hiçbir şey olmadı. Şimdi tam olarak bunu yapıyorlar. Ne Mekke düştü ne de Kudüs. Biz de en az onlar kadar vatanseveriz ve onlar ne kadar vatansever olduklarını tartışırlarsa çok daha fazla vatanseveriz. Söyleyecek sözü olmayanın elinde iftiradan başka malzeme yok. 21 yılda 1 trilyon 200 milyon dolar harcadınız. 650 milyar dış borcumuz var. Çok güzel işler yaptınız, hiçbirini inkar etmiyoruz. Ekonominin şu anki durumuna baktığınızda, ekonomi Hakkında konuşulmak istemiyorlar. Bugün kömür kararnamesi imzalandı, mayıs ayındayız, kışa dikkat etmemiş miydiniz? İnsanlar titrerken sen neredeydin? Vatandaşlar seçime girince akıllara geldi. Şimdiye kadar ne silahlı kuvvetlerimiz ne de camilerimiz siyaset malzemesi olarak kullanılmadı. Şu anda çaresizlikten her şeyi yapıyorlar.

“‘TERÖR ÖRGÜTLERİYLE İŞ BİRLİĞİ OLDUĞUNUZU’ GÖSTERİRSENİZ ‘MEGRİ MEGRİ’ SÖZLERİ BANA GELİR. ONLARI UNUTMUYORUZ”

Yumurta, soğan, et fiyatı nedir? Kredi kartımı nasıl ödeyeceğim, ekmek kuyrukları, Et ve Süt Kurumu’ndaki kuyruklar ne olacak? Bunların konuşulması gerekiyor. Söylesene nasıl bir çare bulacaksın, şimdiye kadar çözemediğin torbadan hangi tavşanı çıkarıp çözeceksin? Yeni hükümetin en azından bir şeyler yapma ihtimali var. Denenmişi denemenin bir anlamı yok. Hakaretleri yıllardır dinliyoruz onun gibi olmayan herkes vatan hainidir. Onlarda bir kabahat yok sanki diğerleri ülkeyi bu hale getirdi. İşte o kabalıklardan, ahlaksız sözlerden birine dün şahit olduk. Bir televizyonda eski ABB Başkanı’na danışmanlık yapan kişi Akşener Bey ile görüştü. Allah kahretsin, malzemen mi bitti? Aslında nasihat ettiği kişi mi daha ahlaklı acaba, yoksa bu sözleri söyleyen kim daha ahlaklı acaba. Başta terör örgütleri olmak üzere bizi gelişigüzel bir şeyle itham edenlere ‘çık oradan’ deyin. Oradan birileri ‘Terör örgütleriyle işbirliği yapıyorsun’ diye bağırsa, ‘megri megri’ sözlerini duyarım. Onları unutmadık.

“GENEL BAŞKANIMIZI 15 MAYIS’TA KIZILAY’DA KARŞILAYACAĞIZ VE ÇANKAYA’YA KONFETİLERLE YÜRÜYECEĞİZ. ÜLKEMİZE GERÇEKTEN BAHAR GELECEK”

Vatandaşı düşünecek kimse kalmadı, fakirlik var denilince ağzına kürekle vur, bu ülkede fakirlik yok artık. Onlar başka evrende yaşıyor, bizim milletimiz başka bir dünyada yaşıyor. 6 siyasi parti genel başkanlarımız bir araya gelerek 2 bin 400 maddeden oluşan bir mutabakat zaptı ürettiler. Yapılacak her şey orada yazıyor, başka bir şey konuşmaya gerek yok. Farklı görüşlerin yan yana olması güzel. ‘Neden bir araya geldiniz, benzemiyorlar’, neden tartışalım? Artık kavga etmiyoruz, bundan sonra kimseyle tartışmayacağız. Bundan sonra Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı olan herkese eşit muamele edilecektir. Oy verdin, vermedin, kargaşa biter. 6 siyasi partinin genel başkanları anlaştı, ayrılmadı. Herkesten vergi toplarsanız, bu ülkenin evlatlarını askere götürürseniz, hiçbirini ayıramazsınız. Herkes asil bir Türk vatandaşıdır, o kadar. Birlikte kazanacağız. İsraf ve yolsuzluk ortadan kalkacak ve Türkiye çok daha fazla huzura kavuşacaktır. 15 Mayıs’ta Türkiye’ye barış ve merhamet hakim olacaktır. 13.Cumhurbaşkanı olarak birinci tipte Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu seçeceğiz. Her şey çok hoş olacak. 15 Mayıs’ta Kızılay’da Genel Liderimizle buluşup konfetilerle Çankaya’ya yürüyeceğiz. Nitekim ülkemize de bahar gelecek.”

Kaynak: ANKA / Siyaset

ilgin-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu