Ekonomi

Çevreci firmalar ödüllendirildi

ANKARA (İGFA) –Türkiye Hazır Beton Birliği, 1998 yılından bu yana düzenlediği “THBB Çevre Ödülleri” ile çevre duyarlılığı yüksek bir segment oluşturmayı hedefliyor.

8 Kasım 2023 tarihinde BETON 2023 Kongre ve Fuarı’nda 6. THBB Çevre Ödülleri Yarışması kriterlerini başarıyla geçen THBB üyesi tesislere ödülleri, Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık’ın da katıldığı törenle verildi. , THBB Yönetim ve Kontrol Kurulu üyeleri, bölüm temsilcileri ve akademisyenler katıldı.

Tören, 6. THBB Çevre Ödülleri Yarışması’na katkılarından dolayı denetçilere Teşekkür Belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.

THBB Çevre Ödülleri Yarışması’na başvuran hazır beton tesislerinde çevre mevzuatının yanı sıra tesislerde uygun çevre uygulamaları, estetik vb. hususlar da aranıyor. kriterleri dikkate alınır. THBB üyesi tesislerin başvurabileceği yarışmada adaylar, çevreye duyarlı üretim konusunda A’dan Z’ye denetleniyor. THBB Çevre Yarışması’nda hava kalitesinin korunması, gürültü ve atık su kontrolü; yakıt, yağ ve kimyasal element yönetimi; Katı atık yönetimi ve trafik yönetimi gibi detaylı çevresel kontrol unsurları denetlenmektedir. Tesis kontrollerinde toz emisyonu payı ve geri dönüşüm sistemleri gibi hususlar da dikkate alınmaktadır.

Yarışmaya katılan tesisler arasında hazırlanan soru listesine göre en yüksek puana sahip ilk on iki tesise “THBB Çevre Ödülü” verilirken, ödül alan tesisler arasında en yüksek puana sahip üç tesis Avrupa Hazır Beton’a bildiriliyor. Beton Derneği (ERMCO).

Bugüne kadar 1998, 2001, 2007, 2012 ve 2015 yıllarında düzenlenen yarışmalarda Uluslararası Çevre Temsil Ödülü alan tesisler, ERMCO tarafından 1998’de Lizbon’da, 2001’de Berlin’de, 2007’de Sevilla’da, 2007’de Verona’da ödüllendirildi. 2012 ve 2015 yıllarında İstanbul’da ödüle layık görüldü.

THBB, 37 binin üzerinde çalışanı bulunan hazır beton departmanını Çevre ve İSG Komitesi ile yönetiyor. THBB, departmandaki üreticilerin çevreye uyumlu ürünler üretmesini sağlamak amacıyla Çevre Yarışmaları düzenlemektedir. Çevresel istikrar ile ekonomik büyümeyi bir arada ele alan ve bu süreçte doğal kaynakların aktif, sorumlu ve sınırlı kullanımını sağlayan bir model olan “sürdürülebilirlik” konusunda çalışmalarını sürdürmekte, beton ve onun en değerli iki bileşeninin üreticilerini desteklemekte, İsviçre merkezli Uluslararası Beton Sürdürülebilirlik Kurulu tarafından çimento ve agrega. (CSC) Kaynakların Sorumlu Kullanımı Sistemi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu