Dünya

Çocukluğumuzun Kahramanı: Bir Dönem Hepimizi Ekrana Tutturan Xena Dizisi Hakkında 10 Gerçek

Xena’yı kim hatırlamaz? Lucy Lawless’ın canlandırdığı bu güçlü savaşçının yapımcılığını ise Robert G. Tapert üstleniyor.   Zeyna: Savaşçı Prenses TV dizisindeki kurgusal bir karakter. Xena ilk olarak 1995-1999 yılları arasında yayınlanan Herkül: Efsanevi Yolculuklar dizisinde üç bölüm halinde yer alarak izleyicilerin dikkatini çekti. Ancak halkın kalbini kazanınca yapımcılar çareyi dizi yapmakta buldu. Xena’nın maceralarına dayanıyor.

O tarihten bu yana dizi dünya çapında 108 ülkede gösterildi ve güçlü bir hayran kitlesi edinerek reyting ve popülerlik açısından rakiplerini geride bıraktı.

NOT:Diziyi henüz izlememiş olanlar için içeriğin devamında spoilerlarla karşılaşabileceğinizi hatırlatalım.

Öncelikle Xena: Warrior Princess dizisini hatırlayalım:

  • Yıl: 1995
  • Oyuncular: Lucy Lawless, Renée O’Connor, Ted Raimi
  • Tür: Aksiyon; Macera; Doğaüstü
  • Yönetmen: Robert Tapert
  • IMDb’si: 6.7

Hikayemiz kısaca şöyle: Xena, kötü şöhretli bir savaşçı olarak biliniyor ve dizi, karakterin tam da öyle olduğunu gösteriyor. kötü şöhretiyle yüzleşmek Başlangıç. Masum insanlara karşı işlediği günahların telafisi için savunmasızları koruma misyonunu üstlenir. Başlangıçta sıradan bir köy kızı olarak karşımıza çıkan Gabrielle’in varlığı ve temiz karakteri de Xena’nın iyi yanını keşfetmesine yardımcı olur.

Xena: Savaşçı Prenses serisi hakkında bilgiler:

  • Zeyna kimdir? Eskiden şiddetli bir savaşçıydı.
  • Xena dünyasının kendine ait boş zamanı ve tarihi var.
  • “Xena” ismi karakterin gücünü yansıtan bir anlama sahiptir.
  • Herkül’ü oynayan Kevin Sorbo, Zeyna’nın gücünden memnun değildi.
  • Xena’nın özel silahı: Chakram
  • Bir bölümde Xena ve arkadaşları reenkarnasyona uğradılar ve geleceğe gittiler.
  • Xena’nın serinin sonunda ölmesi üzüntü vericidir.
  • Alt metinlerde Zeyna ve Gabrielle’in ilişkisi.
  • Yeniden çekilmesi planlanan dizi projesi hayata geçirilemedi.

Zeyna kimdir? Daha önce şiddetli bir savaşçıydı.

Geçmişinde büyük acılar, kan ve gözyaşı bırakan Zeyna, yok ettiği yerlerde kılıcından kurtulan kimse kalmamıştı. zalim bir karakterdi . Dizinin ilerleyen bölümlerinde bu savaşçının, saflara karşı geçmiş günahlarının kefaretini ödemek istediği için dövüş becerilerini kullanarak savunmasızlara yardım etmesini izliyoruz.

Xena dünyasının kendine ait boş zamanı ve tarihi var:

Serinin açılış jeneriğinde Don LaFontaine şunları söylüyor:

“Antik tanrıların, savaş ağalarının ve kralların olduğu bir dönemde, kargaşa içindeki bir ülke bir kahraman için haykırıyordu. O, savaşın sıcağında şekillenen kudretli bir prenses olan Zeyna’ydı. Güç, tutku, tehlike. Onun cesareti, dünyanın kaderini değiştirecekti. dünya!”

Xena serisi, ” “Zenaverse” olarak bilinen dünya Benzersiz bir tarihte gerçekleşir. Ancak bu zaman dilimleri biraz belirsizdir. Antik Yunan’da da Xena’nın bazı hikayelerinden bahsediliyordu. Olimpos tanrıları Afrodit, Athena ve Morpheus’la, özellikle de savaş tanrısı Ares’le sık sık karşılaştı. Bugün Truva Savaşı M.Ö. 12. yüzyılda başlıyor, Julius Caesar M.Ö. MS 44’te suikasta uğradığı ve MS 793’te Viking Çağı’nın başladığı konusunda fikir birliği var. Bunun aksine Zeyna Truva’da savaştı , Sezar’a kin besliyordu ve Vikinglerle karşılaşmalardan payına düşeni almıştı. Maceraları onu Yunan arenasına götürdü ve hatta onu İncil’deki İbrahim’le tanıştırdı.

“Xena” isminin karakterin gücünü yansıtan bir anlamı vardır:

Yunanca “Zena (Xena)” kelimesinden türetilmiştir. yabancı” anlamına gelen “xenos” kelimesiyle ilişkilidir. Yerini bulmaya çalışan bir yabancı gibiYolculuğunu çok güzel özetliyor.

Ölümsüz ve iyi kalpli Herkül, Herkül dizisinde karanlık bir figür olarak tanıtıldığında, Zeyna’nın üç bölüm halinde ortaya çıkması ve sonunda ölmesi planlanmıştı. . O sıralarda dizinin spin-off’u üzerinde çalışıyorlardı. Karakterin görünümünden etkilenen yaratıcı Rob Tapert, yalnızca hayatta kalması değil, aynı zamanda kendi dizisinde de rol alması gerektiğine karar verdi ve planlanan yan diziyi onu öne çıkaracak şekilde yeniden düzenledi.

Herkül’ü oynayan Kevin Sorbo, Zeyna’nın gücünden memnun değildi:

Dizi, selefinden çok daha fazla tanınmaya başladı ve Hercules’ün yıldızı Kevin Sorbo, Xena’nın kendi sahasına tecavüz etmesinden memnun değildi. Oyuncu özellikle Xena’nın Herkül rolünü oynadı. Fiziksel olarak kendisine eşit olmaktan şikayetçi oldu.

Sorbo, “Herkül’ün dünyadaki en güçlü insan ve bir yarı tanrı olduğu düşünülüyor. Ayrıca Ona Herkül’ün gücünü vermek tuhaftıBu durumdan rahatsız olduğunu itiraf etti.

Xena’nın özel silahı: Chakram

Xena’nın imza silahı “Çakram”, M.Ö. 3000 civarında antik Hindistan’dan gelir. Tarihi 2. yüzyıla kadar uzanan gerçek bir silahtır. Savaşçıların kollarında çelik veya pirinçten yapılmış yediye kadar yüzük vardı. Düşmanlarına isabetli bir şekilde fırlatmak için bileklerini hızla sallamadan önce her birini işaret parmaklarının etrafında döndürüyorlardı.

Zeynaverse’nin en ikonik ve gizemli unsuru olarak tanımlanan, her biri güçlü mistik özelliğe sahip iki Çakram vardı. Zeyna’nın ilk silahı, Ares’in ona verdiği Kara Çakram’dı (gerçi gerçek doğasını hiçbir zaman açıklamadı). Düşmanı Callisto onu kırdıktan sonra Xena bir tanrıyı öldürebilir Güçlü bir silah olan Işık Çakrasını elde etti. Daha sonra iki silahı bir araya getirdi ve onlardan yeni bir istikrar yarattı: Yin-Yang Çakrası veya Harika Çakram.

Bir bölümde Xena ve arkadaşları reenkarnasyona uğradılar ve geleceğe gittiler:

“Deja Vu All Over Again”de Zeyna günümüzde yaşıyor ve aslında kendi reenkarnasyonu Annie Day adında bir karakteri canlandırıyor. Bu bölümde Annie’nin (veya Xena’nın) kocası Harry O’Cassey, insanların geçmiş yaşamlarını keşfetmelerine yardımcı olan Dr. Mattie Merrill (veya Gabrielle) adında bir uzmanı görmeye onunla birlikte gider.

Alt metinlerde Zeyna ve Gabrielle’in ilişkileri:

90’lı yıllarda LGBTQ+ bireylerin televizyonda temsili çok azdı. Ancak pek çok hayran bir savaşçıyla savaş arkadaşı Aralarındaki ilişkinin romantik tonuna hızla bağlandı. Xena ve Gabrielle’in birbirlerine olan bağlılıkları diziyi takip eden LGBTQ+ bireyler tarafından çok beğenildi. Ancak yapımcı Rob Tapert, kendisinin ve senaristlerin ilişkilerini daha açık bir romantik alana taşımak istemediklerini itiraf etti.

Dizinin sonunda Xena’nın ölümü üzüntü verici:

Xena, Herkül’deki ilk macerasını atlatmış olsa da dizi 2001’de tamamlandığında o kadar şanslı değildi. Ve karakterin dizi finalinde yürek burkan ölümü Lucy Lawless için bir pişmanlık olmaya devam ediyor. Aktör şunları söyledi: “Xena’nın ölümü benim için büyük bir pişmanlık çünkü bunun seyirci için gerçekte ne anlama geldiğini anlamadık. ‘Bu gerçekten güçlü bir son!’ “Düşündük. Şimdi hayranlarıma şunu söylüyorum: ‘Bu hiç olmamış gibi davranalım'” dedi.

Dizinin yeniden çekilmesini içeren proje iptal edildi:

2015 yılında NBC diziyi geri getirmek istediklerini duyurdu. Projeye liderlik etmesi için Lost’tan bir yazar olan Javier Grillo-Marxauch’u seçtiler. Dizide ima edilen Xena ve Gabrielle’in ilişkisini keşfetme sözü vererek hayranlarını heyecanlandırdı. Ancak Grillo-Marxauch, dizinin yaratım sürecine ilişkin büyük anlaşmazlıklar nedeniyle ayrıldı. Daha sonra NBC Entertainment’ın lideri Tekrar başlangıç ​​planı iptal edildiaçıklandı ve proje rafa kaldırıldı.

Xena kadın başrol olarak güç ve dayanıklılığın simgesi olmaya devam ediyor

“Xena: Savaşçı Prenses” dünya çapındaki izleyicileri büyüleyen bir dizi olarak aksiyon derinliği, mitoloji ve karakter sunmaya devam ediyor. Zeyna hakkındaki bu 10 gerçeği tekrar gözden geçirdiğimizde, sadece eğlendiren değil aynı zamanda televizyonda kadın odaklı anlatılarda yeni bir çağın yolunu açan bir programın kalıcı mirasını hatırlıyoruz.

Hem biz hayranları etkiledi hem de diğer televizyon dizilerine ilham kaynağı oldu. Zeyna Kaçıran izleyici sayısının hiç de az olmadığını düşünüyoruz! Peki bu diziyi daha önce hiç izlediniz mi, hakkında neler hatırlıyorsunuz? Yorumlarda belirtmeyi unutmayın.

kaynaklar: CBR, ENews, Tatil Haberleri

Popüler sinemalar hakkında ilginç bilgileri okumak için:

etimesgut-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu