Teknoloji

Fiyat artışları PlayStation’a sıçradı: PlayStation Games’de şaşırtıcı fiyat artışları

Bir süredir ülkemizde oyunlardan bahsetmeden zamlardan ve fiyatlardan bahsetmek neredeyse imkansız hale geldi. Neredeyse her gün güncellenen ve artan oyun fiyatlarına PC oyuncuları alışmışken, artış telaşı bu kez PlayStation cephesine de sıçradı. AAA kalite oyun fiyatları 2.000 TL bandına ulaştı, hatta bazıları onu bile aştı!

Oyuncular olarak oyun fiyatlarının sürekli artmasına alışkınız. Öyle ki günümüz zam yapılmadan geçse bile bir şeylerin eksikliğini(!)

KDV oranındaki artışa bir de KDV oranındaki artış eklenince her geçen gün daha da derinleşen TL’nin değer kazanması ve KDV kalemi olan oyunlardaki artış kaçınılmaz hale geldi. . Kısacası oyun oynamak bir süredir bir lükstü ve her geçen gün daha fazla oyuncu için bu lüks olmaya devam ediyor.

PlayStation Türkiye mağazasında artış yağmuru başladı.

Bazı kullanıcılar satın almak istedikleri oyunları sepetlerine eklediklerinde mağaza sayfasında gördükleri fiyatların sepette arttığını keşfetmişlerdir. Sonrasında ise artışlar oyunların sayfalarında kendini göstermeye başladı. Farklı oyunlardaki etiket değişikliği PlayStation Store’da kendisini göstermeye devam ediyor.

İşte PlayStation Store’daki bazı oyunların yeni fiyatları:

God of War – 699 TL – 799 TL

Sonuncu Bölüm 1 – 699 TL – 799 TL

Sokak Dövüşçüsü 6 – 849 TL – 1599 TL

Resident Evil 4 – 849 TL – 1599 TL

Atomik Kalp – 1.199 TL – 2199 TL

Fiyat artışı en çok dikkat çeken oyunlardan biri olan Atomic Heart’ın fiyat güncellemesiyle birlikte bin TL artarak 2 bin TL’yi geçtiğini görüyoruz. Ancak maalesef ülkemizde yeni oyun fiyatları standart kabul edilmiş gibi görünüyor.

ayvalik-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu