Haber

İnce’den İmamoğlu’na destek: “Tüm Siyasi Partilileri Saraçhane’ye Davet Ediyorum”

Taşra Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, savcının hakkında 4 yıl 1 ay hapis cezası istediği İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Genel Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek verdi. İnce, “Vatan Partisi üyelerini Saraçhane’ye gitmeye ve bu demokrasi çabasına ortak olmaya davet ediyorum” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 31 Mart yerel seçimlerinin iptaline ilişkin yaptığı basın açıklamasında “YSK Başkanı ve üyelerine hakaret ettiği” iddiasıyla 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davanın bugün görülen duruşması 13 bin oy farkla kazandığı 2019’un ardından yeniden başladı.

Bu arada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, tüm İstanbulluları mahkeme kararıyla ilgili açıklama yapmak üzere İBB Binası’nın bulunduğu Saraçhane’ye davet etmişti.

“İMAMOĞLU’NA YÖNELİK SİYASİ YASAK TALEBİNİ KABUL ETMİYORUZ”

Taşra Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, sosyal medya hesabı üzerinden partilileri İmamoğlu’na destek olmak için Saraçhane’ye davet etti. İnce’nin paylaşımı şöyle:

“Yargının Ekrem İmamoğlu’na yönelik siyasi talimat ve siyasi yasaklama talebiyle hareket etmesini kabul etmiyoruz. İstanbul’daki tüm Vatan Partisi mensuplarını Saraçhane’ye gitmeye ve bu demokrasi mücadelesine ortak olmaya davet ediyorum.”

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül de şu açıklamayı yaptı:

“Haksızlığa, adaletsizliğe, acımasızlığa karşı çıkmak bu toprakların mayasındadır. Bu ülke vicdan sahibi bir ülkedir. Biz Sayın Ekrem İmamoğlu’nun yanındayız. Gücü eline geçenin demokrasiyi askıya aldığı bir ülke olmaktan ülkemizi kurtarmalıyız. … Dünün kurbanlarının günün gururu olmasından bıktık.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu