Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yeni Başdanışmanı: Tartışmalı İsim Belirlendi

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başdanışmanlığına Prof. Dr. Sadettin Hülagü atandı. Kocaeli Üniversitesi eski rektörü Hülagü ile ilgili tezler yeniden gündeme geldi.

Karar Resmi Gazete’de yayımlandı

Resmi Gazete’de yer alan karar; 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 38. maddesine göre alınmıştır.

Sadettin Hülagü’nün özellikle rektörlük yaptığı dönemde yaptıklarıyla tartışıldı.

Kocaeli Üniversitesi’ndeki hukuksuz atamaları gündeme getiren CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması talebiyle TBMM’ye yazılı soru gönderdi.

Buyruk, Taha Hülagü’nün hızlı yükselişine değinerek şu sözleri kullandı:

“Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü, üniversite uygulamaları, açıklamaları ve akademisyenlere yönelik tutumlarıyla tepki topluyor, yasa ve yönetmeliklere aykırı atamalarla hukuka aykırı uygulamalar gerçekleştiriyor.

Bu hukuksuz uygulamalardan biri de Hukuk Fakültesi dekanlığına atanması sırasında yaşandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 1. Hukuk Müşaviri olarak çalışırken 2013 yılında doçentlik unvanını alan Bayram Keskin, 2017 yılında Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet Meslek Yüksekokuluna atanmıştır. Aralık 2019 tarihinde ve 2020 yılı başında Hukuk Fakültesi dekanlığına atanmıştır. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun “Profesörlüğe Yükseltme ve Profesörlüğe Atanma” başlıklı 26. doçent ünvanını alan kişinin profesörlüğe yükseltilerek atanmasında ilgili bilim dalında en az beş yıl çalışmış olması gerekir. 5 yıl çalışma kuralına uymayan profesörlük kadrosuna alınarak Keskin’in dekanlığa atanma süreci hukuka aykırı bir şekilde yürütülmüştür.”

Oğlu bir günde memur oldu.

‘Rektör Hülagü’nün oğlu Taha Hülagü’nün üniversitede doktorasını tamamladıktan sonra kamu sektöründeki hızlı yükselişi de dikkat çekiyor. Taha Hülagü, Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde (Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalı) doktorasını tamamladıktan sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Seka Kağıt Müzesi müdürlüğüne, ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü’ne atandı. Taha Hülagü, bir gün görevde kaldıktan sonra Cumhurbaşkanlığı Kamu Diplomasisi Uyum Kurulu’na atandı.’

Aşı açıklamaları da tartışıldı.

Rektör Hülagü de aşıyla gündeme geldi ve yaptığı açıklamalarla kamuoyunda yankı uyandırdı.emir dedi ki:

Türkiye’de aşılama programı resmi olarak başlatılmazken Biontech aşısını yaptıran ve aynı zamanda tüm aile bireylerinin bu aşıdan faydalanmasını sağlayan Hülagü, Çin aşısının da sakıncalı olduğu yönünde açıklamalarda bulundu. Görevinin gerekleri doğrultusunda sorumluluk duygusundan tamamen uzak bir anlayışla hareket eden Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü, üniversite yönetiminde hukuka aykırı karar ve uygulamalara imza atmaya devam ediyor.’

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu