Haber

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, Suriye’nin Arap Birliği’ne dönmesine desteğini açıkladı.

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, Suriye’nin Arap Ligi’ne yeniden dahil edilmesini memnuniyetle karşıladıklarını ve desteklediklerini belirtti.

Hüseyin, Bakanlık binasındaki görüşmesinin ardından başkent Bağdat’ı ziyaret eden Suriye Dışişleri Bakanı Faysal el Mikdad ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Meslektaşı ile Suriye’deki insani dramı ve güvenlik durumunu görüştüklerini belirten Hüseyin, “Suriye’deki güvenlik gelişmeleri doğrudan Irak’a yansıyor. Irak hükümeti olarak Suriye halkına destek vermeye hazırız. Memnun kaldık. Katkıda bulunduk. Suriye’nin Arap Birliği’ne dönüşüne.” söz konusu.

Irak, Lübnan ve Ürdün gibi ülkelerde Suriyeli mültecilerin varlığına da değinen Hüseyin, şunları kaydetti:

“Irak olarak 250 bin Suriyeli mülteciyi ağırladık. Bunların çoğu Irak Kürdistanı’nda. Önümüzdeki dönemde Suriye’ye yardım gönderme çabaları olacak.”

“İkili ilişkilerin geliştirilmesinden yanayız”

Suriye Dışişleri Bakanı Mikdad da Irak’a Suriye’deki depremde verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

İki ülke arasındaki yeterli ilişkilerin değerine vurgu yapan Mikdad, şöyle devam etti:

“İki halkın iradesi birleştiğinde ve iki ülke liderleri arasında iletişim olduğunda birbirimize daha da yakınlaşıyoruz. Suriye halkı da Irak’la işbirliğine ve işbirliğine yöneliyor. Irak ile ikili ilişkilerin geliştirilmesinden yanayız. başta siyasi ve ekonomik ilişkiler olmak üzere her alanda.”

Mikdad, uyuşturucu konusunda Irak ile ortak bir duruş sergilediklerini ifade etti. dedi.

Suriye Bakanı ayrıca Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Raşid, Başbakan Muhammed Şii es-Sudani, Meclis Başkanı Muhammed Halbusi ve Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zeydan ile de görüşecek.

Arap Birliği’ne üye ülkelerin dışişleri bakanları, 7 Mayıs’ta yaptıkları toplantıda Suriye’nin Birliğe dönüşü konusunda anlaştılar.

Suriye’nin Arap Birliği üyeliği, ülkedeki iç savaş nedeniyle 12 Kasım 2011’de askıya alındı.

esenyurt-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu