Haber

İspanyol kadın futbolcu Hermoso, eski federasyon başkanı Rubiales hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu

İspanyol kadın futbolcu Jennifer Hermoso, eski İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Hermoso, İspanya’da hem toplumsal hem de spor ve siyaset dünyasında polemiklere yol açan “Rubiales olayı”ndan 17 gün sonra savcılığa başvurdu.

Dün başkent Madrid’de Ulusal Mahkeme Savcısı Marta Durantez’e gittiği ortaya çıkan İspanyol futbolcunun, söz konusu dudak öpme olayı sırasında arzusunun olmadığını belirterek Rubiales hakkında suç duyurusunda bulunduğu bildirildi.

Mahkeme kaynakları, savcılığın, isterse Hermoso’yu “cinsel taciz”le suçlayabileceklerini belirttiğini, İspanyol futbolcunun önümüzdeki günlerde bu suçlamaya başvurabileceğini iddia etti.

Ne oldu?

20 Ağustos’ta düzenlenen FIFA Kadınlar Dünya Kupası finalinde İngiltere’yi 1-0 yenerek tarihinde ilk kez dünya şampiyonu olan İspanya Kadın Milli Futbol Takımı’nın Sidney’de maç sonrası madalya töreni ve kutlamaları sırasında, RFEF Başkanı Rubiales’in eylemleri eleştiri aldı. .

İspanya’nın maçı kazanmasının ardından sevinç gösterisi sırasında tribünden uygunsuz hareketler yapan Rubiales, daha sonra madalya töreninde İspanyol futbolcu Jennifer Hermoso’yu dudaklarından öptü.

FIFA Disiplin Kurulu tarafından açılan soruşturma kapsamında görevinden geçici olarak uzaklaştırılan Rubiales’in istifa etmesi için İspanya’da her türlü siyasi ve toplumsal baskı devam ediyor.

Kültür ve Spor Bakanlığı’na bağlı Spor Yüksek Kurulu’nun başvurusunu değerlendiren Spor Tahkim Mahkemesi (TAD), “ağır suç” tanımı yapmaması nedeniyle Rubiales’in hukuken önünü açan bir karar verdi. Rubiales’in eylemlerini “uygunsuz davranıştan kaynaklanan iki ciddi suç” olarak değerlendirmesine rağmen.

İspanyol hükümeti ise bir kez daha TAA’ya başvurarak, “ülkenin imajını zedelediği” gerekçesiyle eleştirdiği Rubiales’in tamamen görevden alınması kararı alınması girişiminde bulundu.

Hükümeti yargıya baskı yapmakla suçlayan Rubiales, ülkesinden gelen tüm tepkilere rağmen istifa etmiyor.

Olay nedeniyle İspanya Kadın Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Jorge Vilda görevden alındı, yerine 2020 yılından bu yana milli takımda yardımcı antrenör olarak görev yapan Montse Tome getirildi.

haber-haskoy.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu