Haber

İSTANBUL-KİRACISININ KAPISINI BALTAYLA KIRAN EV SAHİBİ: KAPI 15 BİN LİRA, NİYE KIRAYIM

BAYRAMPAŞA’da Suriyeli kiracısının oturduğu evin kapısını baltayla kırdığı iddiasıyla yargılanan 93 yaşındaki ev sahibi Naim Akgün, “Ben kiracıların kapısını kırıp zarar vermedim. Kapı 15 bin lira değerindedir, ben malıma neden zarar vereyim” dedi.

İstanbul 39. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuksuz sanık Naim Akgün katılırken, müştekiler ise duruşmaya katılmadı. Duruşmada sanık avukatı da hazır bulundu.

Naim Akgün savunmasında cürmü kabul etmeyerek, “Apartman bana ilişkin, ben bu konutu müştekilere onarıp kiraya verdim. Meskende 20 kişi kalmaya başladı. Kira da ödemiyorlardı. Ben kiracılarla uğraşmamak için meskenimi de oğlum İhsan’a devrettim. İhsan’a kira ödemediklerini öğrendiğimde, meskenden çıkmalarını söyledim. Olay tarihinde ben esasen yandaki dairenin kiracısı çıktığı için, meskenin tadilatını yapmaya gitmiştim. Balta bu yüzden elimdeydi. Ben kiracıların kapısını kırıp ziyan vermedim. Kapı 15 bin lira kıymetindedir, ben malıma neden ziyan vereyim” dedi. Hakimin emniyette verdiği ifadesinin çelişkili olduğunu hatırlatması üzerine Akgün, “Ben 93 yaşındayım, emniyette ne dediğimi hatırlamıyorum” diye yanıt verdi.

TANIK DİNLENMESİ İÇİN DURUŞMA ERTELENDİSanık avukatı ise müvekkilinin yaşının göz önünde bulundurularak beraatine karar verilmesini talep etti. Mahkeme sanık Naim Akgün’ün oğlu İhsan Akgün’ün şahit olarak dinlenmesine karar verdi. Mahkeme, belgede bulunan imajların uzmana gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEİstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık Naim Akgün’ün (93), mağdurlar Amina Hasan ve Rahaf Shaham Kabaa’nın kiracı olarak oturdukları konutun sahibi olduğu belirtildi. 11 Ocak’ta, kira borcunu ödememeleri nedeniyle, mağdurların oturduğu eve elinde baltayla gittiği aktarılan iddianamede, kapıyı kırarak içeri giren sanık Akgün’ün dairenin kapılarına ve camlarına ziyan verdiği anlatılıyor. Mağdurlardan Hasan’ın şikayetinden vazgeçtiği ancak, Kabaa’nın şikayetinin devam ettiği bilgisine yer verilen iddianamede, sanığın sözünde hatasını kabul ettiği kaydediliyor. Tüm evrak kapsamında nazaran sanığın elindeki baltanın silah sayıldığı bildirilen iddianamede, sanığın ‘Silahla konut dokunulmazlığını ihlal’ kabahatinden 1 yıldan 4 yıla kadar mahpusu istendi. Naim Akgün ve oğlu İhsan Akgün hakkında ‘Mala zarar verme’ hatasından, İhsan Akgün hakkındaki ‘Konut dokunulmazlığını ihlal’ cürmünden ise takipsizlik kararı verildi.

Görüntü dökümü————————Naim Akgün’ün duruşma salonuna giriş çıkış anları

-Arşiv

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu