Haber

Putin’in ‘Sarmat füzesi’ hamlesi ABD’de paniğe neden oldu: ‘Teksas’tan daha büyük bir alanı yok edebilir’

ABD’nin önde gelen askeri analiz dergilerinden biri Askeri Saat Dergisi (MWM), yeni SarmatyalıStratejik füze sisteminin muharebe görevine girişinin bir değerlendirmesini içeriyordu.

Bir Sarmatya füzesi potansiyel olarak Fransaveya Teksas’ınAnalizde yüzey alanından daha büyük bir alanı yok etme kapasitesine sahip olduğu vurgulanıyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir PutinBu hamlenin ABD’de paniğe yol açtığının altı çizildi.

Sarmat’ın savaş görevine başlamasıyla birlikte RusyaVe ABD’ninKara konuşlu stratejik füze sistemleri arasındaki farkın daha da genişlediğine dikkat çeken MWM, şunları kaydetti: “Bunun nedeni, Amerika Birleşik Devletleri’nin kıtalararası balistik füze cephaneliğinin dünyadaki en eski ve en az gelişmiş cephane olmasıdır.”dedi.

MWM, Rusya Devlet Başkanı Putin’in Sarmat’ın eşi benzeri olmadığını ve uzun süre bulunamayacağını söylediğini hatırlatarak, şunları söyledi: “Sarmat’ı harekete geçirme kararı, Batı ittifakının Rusya-Ukrayna Savaşı’na aktif muharebe birimlerini konuşlandırmaktan cepheye askeri katılımını artırmaya devam etmesi nedeniyle NATO ülkelerinin Ukrayna’daki çatışmaya açık müdahale tehdidinin artması nedeniyle alındı. Kapsamlı bir uydu ağına erişim sağlamaya yönelik hatlar.”söz konusu.

Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) Lideri Yuriy Borisovdün yeni Sarmat stratejik füze sisteminin muharebe görevine başladığını duyurdu.

Sarmatyalı, füze savunma sistemlerine Ele geçirilemez ve hipersonik olanlar da dahil olmak üzere nükleer savaş başlıkları taşıyabilir. Sarmat’ın atış menzili 18 bin kilometre . Füzenin toplam fırlatma ağırlığı 208,1 ton, faydalı yük kapasitesi ise yaklaşık 10 ton.

haber-karapinar.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu