Sağlık

Nil Karaibrahimgil’in Şarkılarından Aşka Dair Öğrendiğimiz 10 Şey

Biraz müzik dinlerken aşka dair bir şeyler öğreniyoruz ve onların duygularımızın tercümanı olduğunu hissediyoruz. Nil Karaibrahimgil’in pek çok şarkısı aynen böyle! ❤️

1. “Modern zamanlarda aşk yoruldu mu? Bu mu?”

‘Bu?’ Şarkı, modern zamanların güvensiz, yürek burkan ve belirsiz aşkının mükemmel bir özeti. Nil, günümüz aşkına isyanını o kadar içten ve tatlı bir şekilde ifade ediyor ki!

2. “İstemezsek hayattan koparız…”

Çoğumuz aşık olduğumuzda “Senin Hakkında Her Şeyi Duymak İstiyorum” şarkısı gibi ilerleriz. Karşımızdaki kişiyle ilgili her şeyi duymak istiyoruz ve bir anda hayattan kopuyoruz. Bunu böyle yapma! ?

3. “Seni attım, kendimi toparlıyorum.”

Her ayrılığın ardından ayrılıyoruz ve kendimizi en iyi şekilde toparlamaya çalışıyoruz. Bu iyileşme aşamasında aynı zamanda eski partnerimizi sevip sevmediğimizi tam olarak anlayamadığımız belirsiz bir dönem de yaşarız. Bu yüzden ‘Hoş buldum, beğenmedim’ bizden size geliyor! ?

4. “En önemli şey sevgidir, onu doyasıya yaşayın!”

‘Gençliğime Sevgilerle’ aslında Nil’den uzun bir ders ama biz aşkla ilgili kısmına odaklanalım. Aşkı doyasıya yaşayın! ❤️

5. “Aşkın sözlük anlamı şudur; sen bela arıyorsun!”

Bazen aşık olmaktan kaçınmak mı istiyorsunuz? O kadar çok şey yaşıyoruz ki! Çünkü aslında aşkın kelime anlamı bela aramakla eşdeğerdir. Ama yine de aşksız yaşamak mümkün değil! ?

6. “Benim bir peri prensesi olduğumu düşünüyor. Ne hata yapsam geri sarıyor. Mitolojiden biri olduğumu sanıyor. Saçımı ve tacı da üzerimde görüyor.”

‘Peri’ müziğini bağırırken sözlerinize odaklanmadıysanız biraz daha dikkatli dinlemenizi rica edelim. Bu müzik, bağlantının en başında karşı tarafın sizi tanrılaştırmasıyla ilgili. Biz elbette harikayız ama burası farklı. ?

7. “Söyle bana, onu bu kadar sevmenin ne anlamı var? Onu birbirine yapıştırabilirsin ve tekrar kırılır.”

Hepimizin hayatında ‘XL’ hissettiğimiz, doyamadığımız aşklarımız olmuştur. Bu ilişkilerde karşı tarafa şans verseniz bile Nil’in dediği gibi kalbi kırar, yapıştırır ve tekrar kırarlar… ❤️‍?

8. “Cebinizde kalsın, sol üst köşeden bana harcayın. Elmasımı aldım ama elmas gibi bir kalbe ihtiyacım var!”

Bizler her istediğini alabilecek güçlü bireyler olduğumuz için aslında pırlanta satın alacakları değil, pırlanta gibi kalbi olacak insanları istiyoruz. Pırlanta gibi insanlarla ışıltılı bir aşk yaşamak isteyenlere ‘Pırlanta’ bizden gelsin! ?

9. “Anne ben aşka inanmıyorum, önce aşık olmam lazım.”

Evlilik konusunda baskıcı bir toplumda yaşıyoruz. Bazı kesimlerde genç kadınların bir yaşına gelmeden evlenmeleri bekleniyor. ‘Evlenmem Gerekiyor’ tam da buna cevap veren bir şarkı! Önce aşka inanalım, sonra istersek evlenebiliriz. ?

10. “Bu aşk bir havuz problemi, şimdi farkettim. Denklemi yazdım… Girdim ama yüzme bilmiyorum.”

Son Nil alıntımız ‘Havuz Sorunu’ şarkısından! İçinde bulunduğunuz bağ canınızı acıttığında ve suyun yüzeyine çıkamayacağınızı hissettiğinizde bu müzik durumunuzu anlayacaktır. ?

beylikovahaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu